След смъртта на испанеца Сатурнино де ла Фуенте Гарсия, който

...
След смъртта на испанеца Сатурнино де ла Фуенте Гарсия, който
Коментари Харесай

Той има 11 деца, 41 внуци, 18 правнуци и 12 пра-правнуци - почина най-възрастният мъж в света

След гибелта на испанеца Сатурнино де ла Фуенте Гарсия, който си отиде на 18 януари 2022 година на 112-годишна възраст, за най-възрастния мъж на света бе разгласен Хуан Висенте Перес Мора.
 Агнес Келети на 103 години - най-възрастната олимпийска шампионка и един живот, заслужен за златен орден
103-годишната олимпийска шампионка, която завоюва доста повече от 10 медала

Когато искаш не просто да живееш, а да го правиш кaто победител

Това се случва през февруари 2022 година, когато венецуелецът е на 112 години. Приписва дълголетието си на упорита работа, отмора по празниците, ранно лягане, чаша агуардиенте всеки ден и обич към Бог, който постоянно носи в сърцето си.

Освен тайната за дълъг живот, венецуелецът е имал ключа и към щастливия брак. Той е бил женен за брачната половинка си Едиофина дел Росарио Гарсия в продължение на 60 години до нейната гибел през 1997 година Заедно те имат 11 деца, от които шест момчета и пет девойки, а в следствие фамилията им се уголемява с 42-ма внуци, 18 правнуци и 12 пра-правнуци.

През 2019 година Хуан Висенте отпразнува 110-ия си рожден ден и стана първият мъж столетник от Венецуела. Преживял е и двете международни войни, изобретяването на малкия екран и е бил очевидец на кацането на човек на Луната. Освен това Хуан Висенте оцелява и след COVID-19 през 2020 година

За страдание обаче през вчерашния ден, на 3 април, най-възрастният мъж в света е умрял на 114-годишна възраст. На 27 май той щеше да означи рождения си ден.

Смъртта му е доказана от Фреди Бернал, губернатор на Тачира, Венецуела, където е живял Хуан, написа уеб сайтът на Рекордите на Гинес.

" Скъпи наш Хуан Висенте Перес Мора, през днешния ден с дълбока горест и болежка се сбогуваме с теб, с този архетип на човек от Тачира, непретенциозен, работлив, кротичък, въодушевен за фамилията и традицията. Заедно със брачната половинка и децата ми имахме удоволствието и гордостта да го срещнем и споделим с околните му. Моят остарял дон Висенте, ние постоянно ще го помним с неговия оптимизъм в живота, с вярата, вярата и тази дълбока обич към нашия щат Тачира. Той постоянно ще бъде знак на положителното, мъдростта и насладата, поради което неговото завещание ще живее постоянно в нашите сърца и в живота ни. Почивай в мир, скъпи старче, мой Дон Хуан Висенте. Ние в никакъв случай няма да те забравим ", написа губернаторът в обществената мрежа X.

Nuestro querido Juan Vicente Pérez Mora, hoy con profunda tristeza y dolor nos despedimos de usted, de ese arquetipo de hombre tachirense, humilde, trabajador, apacible, entusiasta de la familia y la tradición.
— Freddy Bernal (@FreddyBernal)
Президентът на Венецуела Николас Мадуро също е отдал респект. Неговото обръщение гласи:

" Хуан Висенте Перес Мора мина във вечността на 114 години. От град Ел Кобре той подари Венецуела с върха на Гинес за най-възрастния човек в света. Изпращам прегръдка и съболезнования на фамилията му и на всички хора от Ел Кобре, щата Тачира. Нека Бог го одобри в святата му популярност! "
 Поддържането на здравословно тегло и може ли да ни направи столетници
Това ли е тайната за 100-годишен живот

Звучи елементарно, само че дали е по този начин

За идващия най-възрастен мъж в света се чака да бъде разгласен 112-годишният Гисабуро Сонобе от Япония, като към този момент се чака удостоверение от фамилията му.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР