След смартфоните от серията iPhone 15, които в съответствие с

...
След смартфоните от серията iPhone 15, които в съответствие с
Коментари Харесай

Apple ще пусне мишки, клавиатури и тракпади с USB Type-C през октомври

След смарт телефоните от серията iPhone 15, които в сходство с условията на Европейски Съюз получиха USB Type-C портове, през октомври може да бъде пуснат нов комплект периферни устройства Apple Magic – мишки, клавиатури и тракпади оборудвани с универсални портове вместо с Lightning. Това заяви анализаторът Марк Гурман в своята графа в Bloomberg.

През октомври Apple ще показа актуализирана линия iMac, както и обновени версии на Magic Mouse, Magic Trackpad и Magic Keyboard с USB Type-C портове. Не забравяйте, че актуалните версии на тези устройства са с Lightning порт. Най-вероятно във връзка с характерностите новите артикули няма да се разграничават от актуалните версии на устройствата, като евентуално ще бъдат пуснати в бял и черен цвят.

Заедно с новите периферни устройства се чака да бъдат пуснати външна батерия MagSafe Battery Pack и зарядно устройство MagSafe Duo с USB Type-C портове. Този конектор ще се появи и върху слушалките AirPods Max и върху калъфа на елементарните AirPods, само че датата на стартирането им на пазара към момента не е известна. Анализаторът е сигурен, че отводът от патентованите Lightning портове в интерес на USB Type-C чака цялата продуктова линия на Apple – компанията ще извърши условията на европейското законодателство.

Гурман направи прогнози и за други нови артикули на Apple. Очаква се, че през 2024 или 2025 година ще бъде показан смарт часовник Apple Watch Series X. Компанията създава и услуга за здравни упътвания, основана на изкуствен интелект, сподели специалистът. Частична актуализация чака и очилата за смесена действителност Apple Vision Pro. За първи път от 5 години насам 11 и 13-инчовите модели iPad Pro ще бъдат доста актуализирани – те ще получат OLED екрани. Доставяната с таблетите клавиатура Magic Keyboard пък ще се снабди с железен корпус. Новите модели от серията iPhone Pro ще се снабдят с по-големи екрани, а MacBook Air, MacBook Pro и другите Mac компютри ще получат нов процесор Apple M3.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР