След случая в София дете беше блъснато от велосипедист в

...
След случая в София дете беше блъснато от велосипедист в
Коментари Харесай

Потресаващ инцидент в Монтана: Колоездачка счупи черепа на малко момиченце!

След случая в София дете беше блъснато от велосипедист в парк и в Монтана. И този случай предизвика вълна от родителско неодобрение.

Централният градски парк в Монтана е изключително многолюден по здрач. По това време Цветелина и Боян разхождат двете си деца – близначки на година и половина.

„ Мъжът ми гледаше едната, аз стоях до другата и сега, в който се обърнах, видях по какъв начин детето ми е на земята – с колело върху нея”, описа майката на потърпевшото дете пред bTV.

Според родителите отговорната за удара колоездачка е пълнолетна. Била се разсеяла.

„ Мислехме, че си гледа в пътя. Спря, извини се и избяга”, добави Цветелина Георгиева.

Последствията за детето са строшен череп, хематом и интервенция за отстраняването му в столична болница. „ Лечението и прегледите за нас не престават. Има заплаха от отключващи се след това заболявания”, сподели майката.

Нещастието предизвика Цветелина да провежда петиция, с която упорства да не се позволяват колоездачи в паркове без велоалеи. За по-малко от седмица протестната подписка е подкрепена от близо 400 души.

Петицията е адресирана до кмета на общината. От там разясниха, че до месец всички паркове в града ще са под видеонаблюдение, и припомниха, че велосипедистите са длъжни да съблюдават Закона за придвижване по пътищата.

А в това време родителите на потърпевшото дете считат да предявят правосъден иск против велосипедистката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР