След случая с разменени бебета в болница “Шейново, има ли

...
След случая с разменени бебета в болница “Шейново, има ли
Коментари Харесай

Прецедент ли е размяната на бебета?

След случая с разменени бебета в болница “Шейново ”, има ли мотив за суматоха?

Според акушер-гинеколозите и неонатолозите, случаи като този в „ Шейново ” в действителност могат да се дефинират като казус. В родилните отделения работят при ясни и строго написани правила. Веднага след раждането, на майката и на бебето се поставят гривни с идентични номера. До скандалния случай се е стигнало поради неволна неточност, считат от неонатологията в една от огромните лечебни заведения у нас, предава.

Едно от първите и най-важни неща, които вършат незабавно след израждането на бебето, е точно идентификацията.

Според Валентина Гергинова, завеждащ поделение по неонатология, няма по какъв начин да се случи комплициране, даже в случай че две дами раждат по едно и също време.

„ Непосредствено след раждането, изключително, в случай че е по естествен метод, бебето се демонстрира на майката и ѝ се дава да го прегърне – да създадат първия контакт, след което родилната акушерка демонстрира на майката две идентични с идентични номера гривни. Чак по-късно тези гривни се слагат на ръката на майката и на бебето. Така че нещата са доста строго проведени и няма по какъв начин да се случи комплициране, даже когато раждат две дами по едно и също време! ”

Затова, съгласно доктор Гергинова, размяната на бебета е вследствие на неволна неточност. Тя е безапелационна, това е казус.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР