След случая Милен Цветков има ли някой учуден? Хората вече

...
След случая Милен Цветков има ли някой учуден? Хората вече
Коментари Харесай

Николай Радулов: Има ли учуден от полицейски ескорт на престъпници?

След случая " Милен Цветков " има ли някой изумен? Хората към този момент привикнаха като че ли полицейските структури да се по-близки до престъпния свят в сравнение с с тях. Това съобщи специалистът по сигурност Николай Радулов, който разяснява в студиото на Нова телевизия разкритията, че в действителност водачът с поршето, който умъртви с висока скорост френски жител и рани тежко брачната половинка му на Околовръстното шосе в София, е бил ескортиран от полицейски патрул, който обаче нито го е спрял, нито е реагирал съгласно пълномощията си и при случая.

Има отчети задоволително и при сегашния, и при някогашния министър на вътрешните работи, те са и в ръцете на синдикатите, които отчети установяват освен извънредно неприятен кадрови асортимент в службите.

Според Радулов нееднократно този патрул е изпълнявал сходна функционалност - да ескортира сходни хора с финансови благоприятни условия, само че неточно държание. Въпросът е обаче дали има основани трайни връзки.

Явно този водач е бил очевидно пийнал, а колата му е като палач с 300 км/ч. Обяснението на основния секретар, че е изпратена някаква полицайка да го успокои, е безпределно неуместно. Най-малкото това би трябвало това да са експерти от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи.

Има връзка сред незаконния свят и някои служители на реда, съгласно Радулов: " Не бих се учудил да има сходна мрежа в Министерство на вътрешните работи - може и да са няколко групи от недобросъвестни служители на реда. ", Според него тези групи надали обаче са включени в някаква мрежа.

Всяко едно следствие на тези връзки обаче е извънредно подвластно от прокуратурата, изясни Радулов и уточни: " Ключът е в прокуратурата, тя командва цялото следствие, а за половината от случаите тя не желае да ги проверява, следва си някаква своя вътрешна логичност. "

По думите му корупция има освен в Министерство на вътрешните работи и загатна, че прокуратурата съучаства в корупцията.

Във връзка с вчерашния случай в " Арсенал ", при който починаха служащи, Радулов съобщи, че не трябва да се вади незабавно съветската карта, макар че това са фабрики, които работят под съветски лиценз. Всички знаем по какъв начин протичат утринните инструктажи за сигурност. В тези фабрики и най-малката неточности може да докара до взривяване, пожар и гибел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР