След слънчевото утро, през втората половина на деня ще се

...
След слънчевото утро, през втората половина на деня ще се
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици в следобедните часове

След слънчевото утро, през втората половина на деня ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Температурите ще се задържат без основна смяна, оптималните в множеството региони ще са сред 26° и 31°.

През идващото денонощие облачността в по-голямата част от страната ще се задържи забележителна. На места в Източна България ще има утринни мъгли, само че денем там ще има повече слънчеви часове и ще е съвсем без превалявания.

По-интензивни ще са преваляванията след обяд и вечерта в Западна и Централна България. В регионите с разгласен код жълто се чакат обилни количества – до 35л/кв.м, както и мощни гръмотевични стихии.

До вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще е до сдържан и с него ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са в необятни граници: от 23° в северозападните, до 33° тук-там в югоизточните региони.

На морския бряг в утринните часове в обособени региони ще има мъгли, само че след обяд ще се задържи най-вече слънчево. Ще духа слаб северен вятър, който през нощта против понеделник ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Максималните температури ще са м/у 27° и 30°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще се усили до 3 бала.

И в планините сутринта ще има повече слънчеви часове, а към и след обяд облачността ще се усилва, тук-там ще превали и прегърми, като по-интензивни ще са преваляванията в Стара планина.

Преди обяд вятърът ще е слаб от югозапад, по-късно ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него температурите ще се намалят. Максималните в курортите – от 17° на Алеко до 26° в Банско.

Валежи, тук-там интензивни, и гръмотевични стихии ще има и на Балканите: Преди обяд в северозападните, а след обяд и в централните региони от полуострова. В крайните източни региони, както и в Гърция, ще е най-вече слънчево.

Слънчево ще е също на Пиренейския полуостров, в Западна Франция и Англия. Дъждовно, тук-там с гръмотевици ще е времето в Централна Европа. А в Източна Германия, прибалтийските страни, Беларус и Западна Украйна преваляванията ще са обилни.

У нас, през нощта против понеделник и в понеделник хладният въздух ще обхване цялата страна. По-съществени превалявания ще има през нощта в обособени региони в източната половина от страната. Във вторник облачността постоянно ще понижава до слънчево време, а дневните температури едва ще се покачат. Ново захлаждане ще стартира в сряда, а през нощта против четвъртък и в четвъртък ще бъде прохладно, с превалявания и гръмотевици още веднъж на доста места в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР