След слабите валежи от сняг в Северна България тази нощ

...
След слабите валежи от сняг в Северна България тази нощ
Коментари Харесай

Сняг, дъжд и студ в понеделник

След слабите превалявания от сняг в Северна България тази нощ сутринта облачността още веднъж ще се усили и вплътни и основно в югозападната половина от страната ще вали сняг, в югоизточните региони - дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до сдържан северен вятър. Минималните температури ще са от минус 3° до 2°, а оптималните ще са сред 1° и 6°, демонстрира прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

Атмосферното налягане ще е близо до междинното за декември и ще остане без основна смяна.

В планините ще е облачно с превалявания от сняг. Ще духа слаб, по най-високите елементи – сдържан вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра – към минус 5°.

По Черноморието облачността ще е забележителна. Слаби превалявания от дъжд ще има тук-там по южното крайбрежие. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад, който последователно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 4-6°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Валежи от сняг се чакат във вторник и сряда, когато температурите ще са сред 0 и минус 4 градуса. В четвъртък и петък времето ще остане изсъхнало и студено, със междинна минимална температура за страната минус 7 градуса. Малко по-топло ще е в събота, когато още веднъж ще вали сняг, а градусите ще са сред минус 5 и 3 над нулата. В неделя, 24 декември, не се чакат превалявания. Тогава температурите ще са сред минус 5 и плюс 1 градус.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР