След скандалната декларация на НФСБ срещу евродепутата Ска Келер днес

...
След скандалната декларация на НФСБ срещу евродепутата Ска Келер днес
Коментари Харесай

Валери Симеонов скочи срещу филм по БНТ

След скандалната декларация на НФСБ против евродепутата Ска Келер през днешния ден вицепремиерът Валери Симеонов излезе с нова позиция - този път против "БНТ свят " и кино лентата "Откраднати очи ".

"БНТ е българска социална телевизия, финансирана с парите на българските данъкоплатци, а не от пропагандните централи на анти-български политически партии и организации " - пишат от партията на вицепремиера, предизвикани от излъчването на кино лентата, заяви epicenter.bg.

"Откраднати очи ", от дълго време прочут измежду киноманите у нас, е българско-турски игрален филм от 2005 година на режисьора Радослав Спасов, по сюжет на Радослав Спасов и Нери Терзиева.

Филмът е притежател на редица награди, измежду които Голямата премия „ Сребърен Георги “ за основна женска роля на Весела Казакова на 27 МКФ (Москва, Русия, 2005), Наградата на публиката на МФФ (Палич, Сърбия и Черна гора, 2005), Наградата „ Горчивата чаша “ на Факултета по публицистика към СУ „ Климент Охридски “ на 13 МКФ „ Любовта е полуда “ (Варна, 2005), Голямата премия на публиката на 32 МКФ във (Вюрцбург, Германия, 2006), Специалната премия на Червения кръст на МКФ за телевизионни филми (Монте Карло, Монако, 2006), Наградата „ Сребърна роза “ на 24 МКФ (Бергамо, Италия, 2006).

Публикуваме декларацията на НФСБ без редакторска интервенция:

"ДЕКЛАРАЦИЯ на Политическа партия „ Национален фронт за избавление на България “

Българската „ БНТ-Уорлд-Ливе “ (?!) против националното достолепие

Политическа партия „ Национален фронт за избавление на България “ остро възразява против следващото лъчение на кино лентата „ Откраднати очи “ по канала „ БНТ-Уорлд-Ливе “ (?!) в неделя вечер – най-гледаното вечерно време. Филмът третира един комплициран, спорен и мъчителен интервал от близката ни история, който още не е получил съответна историческа оценка – а точно така наречен „ възродителен развой “. „ Откраднати очи “ провокира остри и спорни реакции още с появяването си на екран, тъй като под формата на „ художествено произведение “ прави искрено пропагандни внушения, като освен това си служи с директни фалшификации. Трагедията с дребната Тюркян се употребява за груба „ художествена “ неистина – че невръстни дечица и бебета са били мачкани и газени с тежки бронирани машини, а не от тълпата, при митингите на български мюсюлмани против преименуването им. Тази неистина бе изфабрикувана от медийната машина на анти-български сили. Нейното втълпяване посредством филм реализира единствено едно – разделяне и боязън в нашето общество, съмнение сред българи християни, българи мюсюлмани и турскоезичните наши съотечественици.

Затова, питаме управлението на Българска национална телевизия: За кого бе предопределено това ново лъчение на кино лентата? За българите в чужбина, за българските жители в страната ни? Кой има изгода не от обективно проучване на случилото се, а от „ креативно втълпяване “ на неистини и операции, водещи единствено до разпалването на ненавист, с изключение на Движение за права и свободи и ДОСТ?

НФСБ напомня, че Българска национална телевизия е българска социална телевизия, финансирана с парите на българските данъкоплатци, а не от пропагандните централи на анти-български политически партии и организации! И приканва да се спре разпространението на нечистоплътни пропагандни клишета на последните! Поне до момента в който историците не реализиран консенсус по противоречивия интервал от края на 1980-те години.

В противоположен случай, предлагаме в програмата на „ БНТ-Уорлд-Ливе “ (?!) да се включи и македонския филм „ Трето полувреме “ за кръвожадните „ бугари “, както и художествено четене на „ Митът Батак “ на Улф Брумбауер и Мартина Балева.

Национален изпълнителен комитет на Политическа партия “Национален Фронт за Спасение на България “
Валери Симеонов
Данчо Хаджиев
Валентин Касабов
Борис Ячев "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР