След скандала с прокопаните тунели под Главната на Пловдив, прокуратурата

...
След скандала с прокопаните тунели под Главната на Пловдив, прокуратурата
Коментари Харесай

Прокуратурата тръгва по петите на автора на катакомбите под Главната на Пловдив

След абсурда с прокопаните тунели под Главната на Пловдив, прокуратурата потегля по петите на създателя им - Мирослав Стамов. От държавното обвиняване са се самосезирали и е стартирана цялостна инспекция по случая.

Пловдив. В хода на инспекцията следва снемане на пояснения, събиране и разбор на всички относими по случая документи и други Срокът за приключването е едномесечен. Проверката е предоставена на отдел „ Икономическа полиция “.

Припомняме, че археолози и чиновници на Криминална полиция влязоха в подземията на няколко къщи на ул. " Княз Александър Батенберг " и останаха втрещени, откакто се натъкнаха на серия тунели, които водят в разнообразни направления. Някои от тях с дълбочина 10 метра.

Проверката идва след няколко тъжби на притежатели и обява на TrafficNews, че предприемачът Мирослав Стамов, притежател на " Миро мода " копае и налива бетон в рамките на тяхната благосъстоятелност без тяхно единодушие, без документи, в нарушаване както на Закона за устройство на териториите, по този начин и на Закона за културното завещание. За казуса медията заяви още през април, когато притежатели на парцел на ул. " Отец Паисий " алармираха, че Стамов копае в рамките на парцела им.

В отбрана на предприемача, юристът му изясни дейностите на Стаматов, като подсилване на остарели британски дворове

„ Това съставляват, по остарял архитектурен проект, британски дворове. Не съм осведомен механически каква е височината на този вид двор, само че господин Стамов е открил, че има сриване и е почнал строително-монтажни действия за подсилване структурата на фасадата”, уточни юристът на уличения.

Според кмета на Район „ Централен” Стамов е направил опит да усили размери търговски площи, с цел да ги отдава чартърен.

„ Не съм уверен, че има такова увеличение, няма такива търговски площи. Нека администрацията си прави работата доста по-добре”, прикани адв. Кобуров.

Защитникът беше безапелационен, че достъпът до пространствата е безусловно свободен. Няколко пъти е била осъществена инспекция от представители на полицията и общината, както и НИНКН, като никога не можело да става за иманярски действия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР