След ситуацията от петък шансовете за съставяне на ново правителство

...
След ситуацията от петък шансовете за съставяне на ново правителство
Коментари Харесай

Ива Митева: Трябва да се види дали може да се направи последен опит нещо да се поправи

След обстановката от петък възможностите за сформиране на ново държавно управление са дребни, сподели Ива Митева от Има Такъв Народ в неделя пред БНР.

Тя обаче счита, че би трябвало да се види дали може да се направи финален опит нещо да се поправи. Моето мнение е, че избори не са положителния вид, само че не е положителният вид и това ние да бъдем унижавани и всекидневно да бъдем упреквани за мафия, сподели Митева.

Христо Иванов вместо да се пробва да изяснява необяснимото, би трябвало да излезе и да изиска амнистия от „ ИТН “ (ИТН), тъй като това, което споделя, не е правилно, разяснява тя записа от съвещанието на ПГ на „ Демократична България “ от петък.

Попитана дали Българска социалистическа партия би трябвало да задържи мандата с концепцията да бъде определен ръководител на КЕВР и да бъдат признати измененията в антикорупционния закон, Митева сподели, че това е решение, което ще вземе Народното събрание оттук насетне. При тази изменена конюнктура мисля, че мандатоносителят би трябвало да беседва с всички парламентарни групи дали има воля за удължение, сподели още тя. При воля от тях могат да се одобряват едни процедурни правила и изборът да се организира в доста къси периоди, сподели Митева. Тя добави, че изборът на ръководител на КЕВР е най-спешното, което би трябвало да се случи. Всичко друго не е в такава неотложност, която постанова в този момент и незабавно да се вземат тези решения. По-добре е, в случай че се отива на избори, антикорупционният закон да бъде признат от едно ново болшинство, каквото кажат българските гласоподаватели, счита още Ива Митева.

Когато каните някого за съдружен сътрудник, вие желаете да водите разговор с него, желаете неговото доверие. Ние излязохме от обединението тъкмо поради това счупено доверие, изясни Митева. От записа разбрах, че те не ни почитат, че те не считат, че ние сме равносилен съдружен сътрудник. Доверието, за което толкоз мечтаехме и разговорът, който искахме да възстановим, не се случи, разяснява Ива Митева, като добави, че Има Такъв Народ са били безусловно откровени в държанието си.

Балабанов: Няма вид Има Такъв Народ да се върне на масата за договаряния

Депутатът от „ Има подобен народ” Станислав Балабанов дефинира като „ цялостни глупости” изказванията, че от партията въобще не са имали желание да вземат участие в състава на държавно управление с третия мандат.

„ Ние ясно изразихме отношението си и диалогичността на това, което направихме в последните дни във връзка с програмата и целите пред България. Проведохме естествени диалози с Българска социалистическа партия и направихме нужните оферти и редакции”, означи той. По думите му Нинова извънредно добре приела предложенията на Има Такъв Народ.

Всичко обаче се счупило, когато видели „ същинското лице и лицемерието”. „ На тези, които когато знаят, че ги снимат - се държат по един метод - за България. Когато обаче не знаят, че ги снимат, лъсва в действителност концепцията им - желанието им за власт”, е мнението на Балабанов.

„ В записа очевидно се демонстрира, че в действителност ние не сме мафия. Ние към този момент не сме 100% мафия, която Кирил Петков, Асен Василев, в синхрон с Христо Иванов и цялата тази клика от жълтопаветни политици, изкарваше като главен акцент”, добави Балабанов.

Той акцентира, че няма вид от „ Има подобен народ” да се върнат на масата за договарянията. „ Ние от самото начало сме били на страната на истината”, означи Балабанов. Според него, в случай че Корнелия Нинова има достолепие, би трябвало да върне мандата още в понеделник.

На въпрос дали в положение на доста рецесии, в този момент е моментът страната да бъде изпращана на нови избори, Балабанов сподели: „ След като всички видяхме, че никой не мисли за България и за целите по какъв начин да реши рецесията, а желае по най-бързия метод да захапе властта, разумното наказване са едни избори”.

Депутатът разгласи, че името на Асен Василев не е било обсъждано като претендент за министър председател. „ Ако беше, щяхме да излезем и да кажем, че подобен вид кабинет не подкрепяме”, посочи той.

Балабанов обясни, че Има Такъв Народ е подкрепила разпоредбите за избор в Антикорупционната комисия. И посочи, че не са задрасквали Бойко Рашков. „ Така препоръчаният закон от „ Продължаваме Промяната” търси да трансформира КПКОНПИ в бухалка”, акцентира националният представител.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР