След силния си старт на сезона, отново лъкатуши в долната

...
След силния си старт на сезона, отново лъкатуши в долната
Коментари Харесай

Ученик на легенда на Реал води Ботев към спасението и готви срам за ЦСКА и Лудогорец

След мощния си старт на сезона, още веднъж клати в долната част на таблицата в и след над дузина мачове без победа мъчно някой би се вгледал в техен футболист. Но там има какво да се види и нападателят Дориан Бабунски е образец за това. В мача против Берое в последния кръг той вкара победния гол и донесе дълго чакана победа на врачани. Той към този момент има 8 попадения за сезона в шампионата и е трети при голмайсторите - единствено асовете на ЦСКА и Лудогорец Жорди Кайседо и Пиерос Сотириу имат повече - по 9.
Тъй като е част от футболно семейство - татко му Бобан е някогашен състезател на ЦСКА, някогашен югославски и македонски национал, а по-големият му брат Давид също е футболист, Дориан играе обичаната ни игра от дребен. " У дома се говореше само за футбол ", спомня си той. И двамата братя обаче не стартират кариерата си в днешна Северна Македония, а в една от меките на футбола - Испания. И то не къде да е, а в школите на най-големите - Дориан в Реал Мадрид, а Давид - в Барселона.

В мадридския исполин Бабунски тренира сред 13 и 18-годишен. Учи се от най-хубавите - треньор му е Фернандо Мориентес, който го построява като футболист. " От него научих всичко за играта на един нападател - по какъв начин да се движа, по какъв начин да се разпространявам, по какъв начин да отбелязвам, по какъв начин да мисля. С него продължаваме да се чуваме по телефона непрекъснато и да обсъждаме играта ми ", показа наскоро футболистът на Ботев (Враца). На " Валдебебас " е упражнявал и играл с футболисти като Серхио Регилон и Борха Майорал.
В уеб страницата на Реал има страница за Дориан Бабунски, където той е представен да споделя, че е мощен състезател, добър във въздуха и бърз на дълги дистанции. " Дориан потвърди, че е състезател, който се възползва изцяло от физиката си, с цел да преодолее бранителите. Той има добра техника и мощен удар, който го прави рисков покрай наказателното поле ", разказва го уеб сайтът на " Белия балет ". В влиятелния " Marca " има огромен материал за него и брат му. (ето по какъв начин бележи той с бялата фланелка:

Бабунски по този начин и не получава късмет да играе за първия отбор на " кралете " и след едногодишен престой във Фуенлабрада кариерата му минава през Словения и Япония, преди да се озове във Враца. " Баща ми е повода да съм в Ботев. Той имаше познати мениджъри, с които работеше и Антони Здравков. Аз играех във втородивизионен отбор в Япония, когато пристигна предлагането от Ботев и не се замислих дълго, тъй като България е покрай родината ми, а Враца е близо до София ", призна нападателят през лятото. Бившият бранител Бобан Бабунски следи играта му и ѝ прави ѝ анализ.
Когато двете му момчета са били в школите на най-големите клубове в Испания, само че и най-големи врагове, бащата е имал елементарно решение за това кого ще поддържа при вероятно тяхно опълчване в Ел Класико. " Като техен родител няма да е значимо за мен кой печели или губи, само че бих желал и двамата да играят по най-хубавия метод и да дават всичко от себе си на терена, както постоянно вършат ", споделя Бабунски старши.

Сезон 2021/22 за Дориан потегли по допустимо най-хубавия метод - с 2 безответни гола против Левски и спечелването на първи три точки за своя отбор за сезона. Логично следва избирането му за Играч на втори кръг в Първа лига. В идващите кръгове санкционира и ЦСКА, Локо (София), Ботев (Пд), Берое. Бабунски признава, че се усеща добре в Ботев (Враца) и цени тима.
" Имаме много млади играчи, единствено че са и много качествени. Феновете ни са чудесни, атмосферата в съблекалнята е прелестна. Удоволствие е за мен, че съм част от този Ботев (Вр) ", споделя наскоро северномакедонецът и разкрива, че задачата му е да наниже минимум 20 попадения през тази акция. И да остане в историята на клуба, несъмнено. Но водещо за него е не какъв брой гола ще означи, а тимът да извърши дилемите си.


Граманет (2005-2006 г.)
Корнея (2006-2011 г.)
Присъединява се към Реал Мадрид на 01/07/2011 година
Отборът под 16 години (2011-2012 г.)
Под 17 години (2012-2013 г.)
Под 18 години (2013-2014 г.)
Под 19 (2014-2015 г.)
Фуенлабрада (2015-2016 г.)
Наказателен кодекс Олимпия (2016-2017 г.)
Наказателен кодекс Радомлье (февруари - юли 2017 г.)
Мачида Зелвия (Япония) август 2017
Кагошима Юнайтед 2017
Мачида Зелвия декември 2017 година
Ботев (Враца) февруари 2021 година - досега)
***
Национал на Северна Македония до 21 г.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР