След силната буря с градушка в сряда вечерта - започна

...
След силната буря с градушка в сряда вечерта - започна
Коментари Харесай

След градушката във Великотърновско: Изпочупени коли, отнесени покриви и щети за милиони

След мощната стихия с градушка в сряда вечерта - стартира премахване на вредите. Късно нощес кметът на Велико Търново Даниел Панов свика незабавно спешния щаб , а през днешния ден следва три общински комисии да посетят всички региони на града и обитаемоте места, от които има подадени сигнали за вреди, с цел да се направи оценка на провалите и да се търси метод за отплата на потърпевшите, съобщи

Силният вятър отнесе покрива на учебно заведение „ Вела Благоева ”. Днес там ще е неучебен ден, защото стартират ремонтни действия.
 БГНЕС
Екипи на „ Пожарна сигурност ”, както и на „ Гражданска отбрана ”, се отзоваха на сигнали за десетки паднали дървета.

Улиците във Велико Търново се трансфораха в реки , а градушката изпочупи прозорците на последния етаж в Областната администрация. Щети са нанесени и на земеделските култури в региона.

В село Шереметя има стотици изпочупени коли и каравани в автокъщите. Става въпрос за нерегистрирани коли, без застраховки „ Гражданска отговорност ” и „ Автокаско ”.
 БГНЕС

Потърпевши са най-малко 10 автокъщи. Изчисляват, че провали има върху над 400 коли на междинна стойност 10 000 лв. , а вредите са за над 4 милиона лв..

„ Кметовете на Велико Търново и Лясковец оповестиха към този момент бедствено състояние. Комисии ще опишат вредите и на общински комисии ще вземат решение дали да ги рапортуват на регионалната комисия. Много бързо ще придвижим преписките към междуведомствената комисия ”, даде обещание регионалният шеф Ивайло Здравков.
 БГНЕС

Десетки сигнали след мощната стихия и в Старозагорско и Шуменско . Наводнени са пространства, изби, паднали са дървета, закъсали са коли по наводнените от пороя пътища.

 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР