След сигнали на граждани РИОСВ - Перник извърши извънредни проверки

...
След сигнали на граждани РИОСВ - Перник извърши извънредни проверки
Коментари Харесай

Нарушения в ТЕЦ „Бобов дол“, имало авариен пробив в пещ на камера

След сигнали на жители Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник извърши изключителни инспекции на Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ през почивните дни. При инспекцията тази неделя, 26 януари, екоинспекцията откри, че е имало спешен пробив в пещ на камера на енергиен казан 1 и въведен в употреба енергиен казан 2. При инспекцията е установено, че от изпускащо устройство 1 или така наречен „ огромен комин “ се емитират тъмносиви димни газове, дължащи се на разпалването на котела с мазут. Съгласно комплексното позволение на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " при разпалване излъчванията се изпускат през огромния комин в границите на 6 до 8 часа, разясняват от инспекцията.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда са наложили насилствена административна мярка. Още на 24-и януари е спряна индустриалната активност на сдружението на енергийни котли 1, 2 и 3 в частта произвеждане на електрическа сила посредством потребление на забранен тип гориво - биомаса за работата на енергийните котли, както и за потребление на отпадъците най-вече като гориво или по различен метод за приемане на сила. Пломбирани са и шредерните съоръжения, употребявани при накъсване на боклуци.

Принудителната административна мярка е наложена за опазването на околната среда, живота и здравето на хората и попречване и прекратяване осъществяването на административни нарушавания от Закона за запазване на околната среда, както и на други административни нарушавания в региона на екологичното законодателство, осведомят от РИОСВ-Перник. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР