След сигнал до омбудсмана Мая Манолова от бившата кметица на

...
След сигнал до омбудсмана Мая Манолова от бившата кметица на
Коментари Харесай

Манолова прати препоръка до Цачева след проверка по жалба на Иванчева в ареста

След сигнал до омбудсмана Мая Манолова от някогашната кметица на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова е била  извършена инспекция в столичния профилиран арест от екип на Националния предпазен механизъм - дирекция към институцията на омбудсмана, която следи местата за отнемане от независимост.

Проверката е открила, че жалбата на арестуваните за неприятни санитарно-битови условия, качеството на осъществения ремонт в спалното помещение, както и неналичието на задоволително естествена светлина и пресен въздух е основателна. Екипът на Национален природонаучен музей на място е открил влажни стени и мокри петна в резултат на течове от канализационната система на горния етаж, олющена и падаща мазилка, неналичието на задоволително количество дневна светлина и пресен въздух.

Омбудсманът изпрати рекомендация до правосъдния министър Цецка Цачева за предприемане на съответни дейности.

„ Достъпът до светлина е в допълнение стеснен с поставените на прозорците непрозрачни армирани стъкла “, написа омбудсманът до правосъдния министър. И още: „ Препоръчвам да бъде осъществен още един ремонт на спалното помещение и преградата, отделяща тоалетната да бъде построена напълно. С оглед на изискуемия най-малко от 4 кв. м., предлагам потенциалът на стаята да бъде понижен на 3 лица и едно от леглата да бъде отстранено. Също по този начин да бъде предоставена опция за достъп до пресен въздух и естествена светлина в спалните пространства. Отново насочвам рекомендация на съображение чл.46 от Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража за закриване или пренасяне на Затвора - гр. София “, приключва Манолова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР