След сигнал до областния управител от 13 фирми с наводнени

...
След сигнал до областния управител от 13 фирми с наводнени
Коментари Харесай

Областният управител проведе среща с фирми с наводнени обекти на бул. В. Левски в Благоевград и отговорните институции

След сигнал до регионалния шеф от 13 компании с наводнени обекти на бул. Васил Левски в Благоевград, след изобилните превалявания на 08.06.2022 година, през днешния ден бе проведена взаимна работна среща сред тях и виновните институции в града.

На срещата участваха управлението на Областна администрация Благоевград, шефът на ВиК- Благоевград – Валери Миков, шефът на Дирекция „ Планиране на капиталовата активност и строителство “ в Община Благоевград – инж. Любомир Треновски, представители на РИОСВ- Благоевград, БДЗБР- Благоевград, както и представители на пострадалите компании.
В разследване на пороя на 8 юни, канализационната система не съумява да поеме огромния приток, което е довело до връщане на отпадъчните води, изтребване на канализационните шахти и навлизане на вода в пространствата на компаниите, подали сигнала.

Това води до огромни материални вреди за притежателите, които насочиха искане да бъдат подхванати незабавни дейности за разрешаване на дългогодишния проблем, обвързван с канализационната мрежа в парцела.

Управителят на ВиК- Валери Миков изясни, че взаимно с Община Благоевград се изготвя ново капиталово планиране на проблематичните улици в града, и по-специално на бул. Васил Левски, с цел да се подменят водопроводът и канализацията. Инж. Треновски изясни, че е образувана експертна група, която прави и инспекция.

След разбори и разнообразни оферти, страните се договориха за краткотрайно решение, с което да се отпуши действителен канализационен колектор за отклоняване на дъждовните води.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР