След шест месеца в ареста бившият ръководител на Митниците Петя

...
След шест месеца в ареста бившият ръководител на Митниците Петя
Коментари Харесай

Бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова излиза от ареста под гаранция

След шест месеца в ареста някогашният началник на Митниците Петя Банкова излиза на независимост. Това реши Софийският градски съд, за по-лека мярка за неотклонение настоя и прокуратурата. Тя излиза от ареста против гаранция в размер на 10 000 лева

Мярката за неотклонение на Банкова бе изменена с два съществени аргумента – тежко здравословно положение и онкодиагноза, сложени през последните месеци, до момента в който е била в ареста.

Според арбитър Тони Гетов е намаляла заплахата тя на независимост да влияе на очевидци, тъй че няма причина за нейното задържане. Прокуратурата всекидневно упорства задържането да продължи, само че този път предложи парична гаранция.

От думите на прокурора стана ясно, че на 10 октомври Петя Банкова е била разпитана два пъти. Нито прокурорът, нито бранители на Банкова прецизираха защо е станало дума в тези разпити.
 Агенция Митници Агенция Митници Източник: Zonanews
По думите на арбитър Гетов тя спомага на проверяващите във връзка с останалите от проведената незаконна група за закононарушения против данъчната и митническата система, както и за въздействие върху нейни подчинени.

Заедно с Петя Банкова обвинени са някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който е на независимост против гаранция от 20 000 лева В ареста са хасковските предприемачи Стефан и Марин Димитрови.

Наскоро бе обявено, че в Сърбия е арестуван и последният от групата – Никола Николов-Паскал. Все още няма изясненост дали той ще бъде предаден на управляващите у нас. Ако днешното решение не бъде протестирано, в края на седмицата Банкова ще напусне ареста.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР