След шест месеца в ареста бившият ръководител на Агенция Митници

...
След шест месеца в ареста бившият ръководител на Агенция Митници
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция бившата шефка на Агенция Митници

След шест месеца в ареста някогашният началник на Агенция „ Митници ” Петя Банкова излиза на независимост. Това реши Софийският градски съд. Тя излиза от ареста против гаранция от 10 000 лева

Мярката за неотклонение беше изменена с два съществени аргумента – тежко здравословно положение и онкодиагноза, сложени през последните месеци, до момента в който е била в ареста, съобщи Нова тв.

Освен за присъединяване в проведена незаконна група, Банкова е упрекната и за оказване на насила. До момента тя беше с мярка " задържане под стража ". Ако Прокуратурата не апелира това решение, тя най-рано в петък ще си бъде у дома. 

Съдът реши, че Банкова няма заплаха да се укрие и да окаже въздействие на други очевидци, тъй като те към този момент са разпитани. Според отбраната ѝ в последните четири месеца Банкова съвсем не е напускала болнични заведения в София. Това е ставало със глобата и съдействието на Прокуратурата, което не докара и до оборване на нейните епикризи в правосъдната зала. Според държавното обвиняване има задоволително доказателства, че Петя Банкова е направила действията, за които е упрекната, само че здравето ѝ е по-важно. Затова и магистратите не се опълчиха на настояването за по-лека мярка за неотклонение. 

За обвинената Банкова е значимо да се лекува съответно. Другото събитие е, че обвинената спомага на следствието. Разпитана е в качеството на обвинен и е дала пояснения, които са от голяма важност за делото. Другото събитие е дългият период на задържане, който е минал ", съобщи Мариана Ненкова, прокурор. 

" Тя в никакъв случай не е твърдяла, че е знаела за който и да било да е правил нещо неправилно ", съобщи защитничката на Банкова Аделина Натина.

Заедно с Петя Банкова обвинени са някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който е на независимост против гаранция от 20 000 лева Както и хасковските предприемачи Стефан и Марин Димитрови, които са в ареста. В Сърбия е арестуван и последният от групата – Никола Николов – Паскал. Все още няма изясненост дали той ще бъде предаден на управляващите у нас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР