След шест месеца на върха в Първа лига ЦСКА сдаде

...
След шест месеца на върха в Първа лига ЦСКА сдаде
Коментари Харесай

Предимство "Лудогорец": как се промени ситуацията в битката за титлата

След шест месеца на върха в Първа лига ЦСКА сдаде лидерската позиция в неделя вечер, откакто загуби от " Лудогорец ". Тимът от Разград и преди навлизането в решителната част от сезона измести алените от върха. Място, което съставът, воден от Саша Илич,.

Шампионът за последните 11 сезона поведе с точка пред ЦСКА, като това се случва единствено два кръга преди края на постоянния сезон. Ако подреждането на двата тима се резервира след тях, то " Лудогорец " ще бъде хазаин в конфликта с алените в плейофите, където ще има единствено по едно завъртане.

Малката разлика сред двата тима подсигурява конспирация в идните два мача, както и в съкратените плейофи.

На процедура от сезон 2018-2019 първите два отбора не са били толкоз близо един до различен. В последните три сезона " Лудогорец " водеше надлежно с 12 т. преди своите преследвачи на същата фаза.

Прогресът на " Лудогорец "

С шест следващи победи в шампионата " Лудогорец " е отборът в най-хубава форма след завръщането на Ивайло Петев на треньорския пост на първенците. Специалистът влезе в историята на клуба, откакто следващите му триумфи са общо осем, в случай че се прибавят и двата мача в Купата на България.

В отрязъка от шест дуела в Първа лига " Лудогорец " осъществя впечатляващите 18 гола (ср. по 3 на мач) и позволи пет попадения. В последните си два мача първенците записаха сухи мрежи - нещо, което беше проблем за тима в предходните четири срещи.

" Лудогорец " съумя да прогресира там, където страдаше най-вече в последните години - на треньорската позиция.

 Предимство
© LAP.BG

Петев не направи кой знае какви внезапни придвижвания, като нямаше и какво толкоз да промени,. Пред него даже се струпаха още проблеми, защото в състава на " Лудогорец " има редица контузени играчи.

" Такива мачове е значимо да спечелиш, а не по какъв начин ще играеш ", разяснява треньорът след триумфа на " Българска войска ".

Една от главните промени в тима е формата на Игор Тиаго, който се разписа в последните пет мача в шампионата. Откакто Петев е треньор, бразилецът не съумя да вкара единствено в дебюта му с " Черно море ", само че асистира за един от головете.

Последваха осем попадения, в това число победни с и ЦСКА.

Други двама, които вършат усещане в последните седмици, са капитанът Кирил Десподов, както и Клод Гонсалвеш, който или беше контузен, или не получаваше шансове при предходния треньор.

Проблемите на ЦСКА

Готов ли е ЦСКА да стане първенец, в случай че не може да побеждава най-сериозните си противници в шампионата? Този въпрос разумно изникна в неделя вечер след следващия несполучлив мач на алените против директен противник.

Поражението от " Лудогорец " беляза продължение на наклонността. Тя демонстрира, че против зелените и " Левски " през този сезон ЦСКА е с три загуби и едно тъждество, а головата разлика е 1:5. В плейофите алените ще срещнат още по един път тези противници.

" Доволен съм и съм горделив по какъв начин изглеждаха футболистите. Единственото, от което ме боли, е резултатът. Отбори като " Лудогорец " могат и един удар да имат, само че да го трансфорат в гол. Важното е, че видяхме, че можем да се борим с " Лудогорец ". Изгубихме по същия метод както в Разград, играхме добре, само че не успяхме да спечелим ", разяснява след дуела треньорът на алените Саша Илич.

 Предимство
© LAP.BG

Съвсем предстоящо обаче сърбинът към този момент стартира да търпи и рецензии от почитателите, които показват своето неодобрение.

То е обвързвано най-много с това, че ЦСКА доста мъчно вкарва голове и в последните си шест мача е осъществя едвам пет пъти.

Това, което отличава алените, е положителната отбрана с 13 позволени гола (дели първото място с " Левски " ), както и ефикасната игра - дребното вкарани голове постоянно водят до победи.

Важните проби

" Ние нямаме елементарен мач, всеки мач е сложен ", разяснява след триумфа на " Българска войска " Ивайло Петев, показвайки, че " Лудогорец " не може да се отпусне.

В сряда първенците одобряват " Берое ", а на 7 май (неделя) гостуват на " Ботев " (Пловдив) в последния си мач от постоянния сезон. За сметка на това ЦСКА гостува на " Хебър " (в сряда), воден от някогашния треньор на алените Любослав Пенев.

В последния си мач ЦСКА ще играе с различен от забърканите в борбата за оставане в Първа лига - " Ботев " (Враца).



Двата тима, които се борят за купата, са сигурни за първите две позиции в постоянния сезон, като оставащите срещи ще дефинират само какъв да е пръв и кой втори. Тепърва обаче ще се обясни кой още ще взе участие в плейофите с изключение на " Лудогорец ", ЦСКА, " ЦСКА 1948 " и " Левски ".

За последните две позиции се борят " Черно море ", " Локомотив " (Пловдив) и " Славия ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР