След шеметните висоти през януари, когато акциите й достигнаха най-високото

...
След шеметните висоти през януари, когато акциите й достигнаха най-високото
Коментари Харесай

Китайски технологичен гигант изгуби $78 милиарда от стойността си

След шеметните висоти през януари, когато акциите й доближиха най-високото си равнище, Tencent Holdings изуби 78 милиарда $ от цената си, защото вложителите са обезпокоени от голямото харчене на интернет колоса.

Очаква се резултатите от сряда да покажат, че възходящите разноски и вложения ще навредят на рентабилността в най-голямата компания в Азия, която се търгува на борсата.

Макар Tencent да твърди, че жертването на облагите в кратковременен проект е нужно за подсилване на бъдещия напредък, анализаторите се притесняват, че компанията към момента не може да печели задоволително пари от мобилните си игри, с цел да компенсира спада в настолните единици, най-печелившата й платформа.

 Китайският ИТ колос Tencent поевтиня с $52 милиарда за два дни
Защо най-скъпата компания в Азия загуби $52 милиарда за два дни

Инвеститорите се пробват да схванат за какво, анализаторите не престават да са оптимисти

Базираната в Шенжен компания се уголемява в нови бизнеси като изчислителните облаци и заплаща за свежо наличие - тактика, която способства за 72% нарастване на разноските през четвъртото тримесечие.

Експертите предвиждат, че брутният марж в последния интервал е понижен под 47% за пръв път от 2003 година насам (най-ранните налични данни), съгласно междинната стойност от 11 оценки, събрани от Bloomberg.

Макар да остават настроени за повишение на акциите, Citigroup и Deutsche Bank са измежду брокерите, които понижиха упованията си за продажби или облаги през 2018 година

" Краткосрочното едва показване в компютърните игри, съчетана с по-големи дотации, свързани с заплащанията, и по-слабата сезонност на рекламите, може да повлияе на маржа на компанията. Виждаме интервал на уязвимост на цената на акциите, дължаща се на бизнеса с игри ", счита Натали Юе Ву, анализатор на China International Capital Corp.

 Tencent изпревари Фейсбук, към този момент е 5-ата най-голяма компания в света
Китайски колос изпревари Фейсбук, към този момент е 5-ата най-голяма компания в света

Компанията е поскъпнала с $292 милиарда през 2017 година

Акциите на Tencent се намалиха с 13% от върховите си равнища на 23 януари, намалявайки с над 3 пъти повече от главния показател на Хонконг. Стойността на компанията се увеличи за пети следващ ден в понеделник, следвайки софтуерните облаги в Хонконг и Китай, пристигнали след изразеното предпочитание от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да помогне за спасяването на ZTE Corp.

Tencent усили разноските през тази година, защото се конкурира със противника си Alibaba Group на множеството фронтове, в това число онлайн развлечения, разплащания, изчислителни облаци и даже търговия на дребно, главния бизнес на Alibaba.

Сделките на компанията, свързани с търговия на дребно включват поддръжката на звеното на Carrefour в Китай и инвестицията за 5.4 милиарда $ в Wanda Commercial Properties. Тя влага пари в най-горещите си онлайн игри и отстранява съперници в бизнеса за мобилен стрийминг на наличие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР