След сглобените акции (задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов,

...
След сглобените акции (задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Росен Желязков: В момента управляващата коалиция се крепи на пазенето на феодалните владения

След съединените акции (задържането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, на Владислав Горанов и на Севделина Арнаудова - б.р.) на изпълнителната власт не виждаме различен метод, с изключение на да сме непримирима съпротива. Една непримирима съпротива се бори за смяна в модела на ръководство, а в демокрациите това става става през избори ". Това сподели пред БНР Росен Желязков, народен представител от ГЕРБ-СДС, някогашен министър на превоза. Той акцентира, че тематиката за внасяне на избор на съмнение на кабинета " Петков " още не е обсъждана, а ГЕРБ са декларирали посоката към избори още на Националното си заседание:

" Виждаме, че сега ръководещата коалиция се крепи на пазенето на феодалните владения, които всяка от партиите или придвижванията са овладели и ръководят ".

По думите на Желязков през 12-те години на ръководството си ГЕРБ е посочил, че може да се оправя с рецесии.

Депутатът напомни и предлагането на неговата партия за налагане на мораториум върху цените на електрическата енергия за битовите консуматори:

" Управляващите одобриха нашето предложение и в този момент си мисля, че безшумно ни благодарят за това, че сме го създали. Нашата конструктивност първоначално откри един-единствен отговор - жестока политическа офанзива.... Управляващите ни го показаха като битка с корупцията. Когато има битка за правда, а това се прави с противозаконни дейности, имаме единствено поддръжка от агитките. Наблюдавахме в цялата акция някакво предпочитание за отплата или задоволство на желанието на хора, които желаят да видят Борисов потиснат, само че това не е пътят към правовата страна ".

Росен Желязков посочи, че ГЕРБ не се гордее с " сходни дейности ", осъществявани в мандата на държавните управления на Бойко Борисов, и акцентира, че това не трябва да е " индулгенция за бъдещи сходни прояви и не е опрощение за тях ".

ГЕРБ ще поддържа предложение за съответна помощ за Украйна, в случай че такова бъде импортирано от ръководещото болшинство, разгласи депутатът и посочи, че това е методът, по който България взе участие в Европейски Съюз и НАТО, " с конкретика, а не просто с заявления, че сме част от тима ".

" Инфраструктурата на " Балкански поток " е извънредно значима. България е директна страна и ще продължи да бъде важен фактор и след края на войната в Украйна ", съобщи Желязков.
Според него би трябвало да се регистрира приносът на ГЕРБ за започването на построяването на газовата връзка с Гърция, вместо да се насочат обвинявания, че към момента не е приключена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР