След серията от бомбени заплахи от тази седмица, които затвориха

...
След серията от бомбени заплахи от тази седмица, които затвориха
Коментари Харесай

Матева пред bTV: Прави се всички възможно да не се евакуират изборни секции на 2 април

След серията от бомбени закани от тази седмица, които затвориха десетки учебни заведения в цялата страна, настоящ стана въпросът какво ще се случи, в случай че има сходни закани в изборния ден – 2 април, защото множеството секции за гласоподаване се намират точно в здания на учебни заведения.

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че се работи на територията на няколко страни

На въпроса дали при положение на бомбена опасност ще се изтеглят изборни секции представителят на ЦИК Росица Матева сподели пред bTV: „ Ще бъде направено всичко допустимо да не се стига до спиране на изборния развой “.

Матева подсети, че в събота – 1 април (дан за размисъл), изборните комисии получават изборните бумаги и пространствата се слагат под защитата на Министерство на вътрешните работи . През целия избирателен ден има защита на задачите здания.

Северна Македония към този момент има опит с подобен проблем

„ Създадена е междуведомствена група със заповед на министър-председателя – ще бъде изпратен към регионалните дирекции съответният ред, по който се работи “, посочи представителят на ЦИК.

Според представителя на ЦИК видеонаблюдението няма да забави броенето на гласовете. Матева добави, че забавянето ще пристигна от обстоятелството, че на тези избори ще се броят и гласовете от машинното гласоподаване.

Гледайте цялото изявление във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР