След серия полемики в политическата сфера Австралия прие днес закон,

...
След серия полемики в политическата сфера Австралия прие днес закон,
Коментари Харесай

Австралия създаде антикорупционна организация


След серия полемики в политическата сфера Австралия одобри през днешния ден закон, с който се основава национална организация с необятни компетенции, която ще следи за честността на членовете на Народното събрание, съобщи Франс прес.

" Този дълго чакан ден е победа за честността, отговорността и честността ", приветства новия акт министър председателят Антъни Албанезе, който вижда в него средство да бъде възобновено публичното доверие. 

Честността на политиците бе измежду главните тематики в акцията за изборите през май след поредност кавги към несъразмерни разноски, случаи на политическа интервенция на Китай и трафик на въздействие от страна на бизнеса с видеоигри.

Освен това през вчерашния ден Народното събрание гласоподава съмнение на някогашния министър председател Скот Морисън, скрито самоназначил се на редица министерски постове по време на коронавирусната пандемия.

 Очаква се новосъздадената организация да бъде подготвена за деяние доникъде на 2023 година

Кланси Мур от " Трансперънси интернешънъл " приветства " най-голямата промяна във връзка с честността в общественото пространство в Австралия от над 40 години насам ".

" В очите на хората Австралия е прелестно място за отмора ", изясни той, само че " през последното десетилетие голям брой политически кавги унищожиха доверието на популацията и в последна сметка отслабиха демокрацията ".

Канбера изостава от други богати страни във възпрепятстването на частните ползи да упражняват въздействие върху политиката, сочи оповестен тази година отчет на организацията " Хюман райтс лоу сентър ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР