След сериозно обмисляне, диспути и биене на главите в банките

...
След сериозно обмисляне, диспути и биене на главите в банките
Коментари Харесай

Бимбалов се чуди как Пеевски ще получава заплатата си, но отговор има

" След съществено обсъждане, дебати и пердашене на главите в банките (парламентарните, не търговските), депутатите се съгласиха да си получават заплатите в банкови сметки. В моята изморена петъчна глава, обаче, назрява и съвсем се пръсва един въпрос.

Какво, за бога, ще се случва със заплатата на депутата Пеевски? След рестрикциите Магнитски отслабналото кърмаче на родната клептокрация би трябвало да не може да употребява услугите на нито една комерсиална банка ", написа ПР експертът Радослав Бимбалов във Facebook. 
Депутатите ще вземат парите си по банков път единствено в случай че решат
Депутатите ще получават заплатите си по банков път, само че единствено в случай че парламентарните групи го решат. Това беше де факто признато в нов...
Прочети повече
Уточняваме обаче, че депутатите ще получават заплатите си по банков път, само че единствено в случай че парламентарните групи го решат. Това беше де факто признато в новия устав на Народното събрание.

Ето какво още написа Бимбалов по адрес на депутата от Движение за права и свободи:

" Ако личната му майка не се беше отказала от него можеше тя да получава парите, но глей кво стана… Ако пък Парламентът въпреки всичко се престраши да му пусне заплатата по банков път, на негова персонална сметка, дали това не трансформира Народното Събрание в обвързвана организация по глобите Магнитски?

Изобщо - докога ще се вършим, че е задоволително Пеевски да стои на първата банка в най-важната институция на страната ни и да гласоподава закони? "
Емил Джасим желае оставка на народен представител поради парите на ръка в Народното събрание
" Като редови член на една от партиите, съставляващи " Демократична България ", желая ВЕДНАГА оставката на депутата Иван Димитров, издигна...
Прочети повече
Припомняме, че по време на полемиките депутатът от " Продължаваме промяната " Настимир Ананиев на няколко пъти съобщи от трибуната на Народно събрание, че приемането на парите в брой нарушава Закона за ограничение на заплащане в брой. Когато депутатите стартират да получават заплатата си по банков път, това би довело до повече бистрота, беше тезата му.

От парламентарната група на ГЕРБ изрично обявиха, че заплащането по банков път не значи наложително бистрота. А Десислава Атанасова от своя страна добави, че те като обществени персони по този начин или другояче декларират приходите си.

Впечатление направи позицията на Любомир Каримански от Има Такъв Народ. Той също не поддържа концепцията за банковия път да е категорично конкретизирана в правилника - тъй като в действителност няма нарушаване на закона, съгласно него.

напомня, че де факто беше признато депутатите да си взимат парите на ръка и от Временната комисия, която се занимава с новия устав на Народното събрание. При дебата обаче породи спор дали по този начин не се нарушава законът, в случай че възнаграждението на даден депутат е над 10 000 лв. поради разнообразни добавки.
Заплати на ръка в Народното събрание: Законно ли е? (ВИДЕО)
Депутатите да получават заплатите си и на ръка, не наложително по банков път. Това одобри Временната комисия, която се занимава с новия...
Прочети повече
Стана и ясно, че Иван Димитров от парламентарната група на „ Демократична България ” няма банкова сметка и изиска да получава заплатата си на ръка. Интересното за народния представител е, че имуществената му декларация демонстрира налична кредитна карта за 5000 лева, заем от 432 436 лева и 4500 лева месечно за прехрана на двете му дъщери.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР