След седмици на трепетно очакване настъпи моментът за един от

...
След седмици на трепетно очакване настъпи моментът за един от
Коментари Харесай

Начало на Уимбълдън 2022: Коментирайте днешните мачове


След седмици на трепетно очакване настъпи моментът за един от най-вълнуващите интервали в годината за всеки почитател на тениса. Тазгодишното издание на Уимбълдън ще ни предложи десетки зрелищни дуели с присъединяване на най-големите звезди на тениса, и както всяка година, спечелването на купата е от голямо значение.

Още в първия ден на шампионата ще забележим в деяние водещите български тенисисти. Григор Димитров ще се изправи против 93-тия в ранглистата Стив Джонсън в последния мач от програмата на корт №12. До момента двамата са играли между тях девет пъти, като салдото е 7-2 в интерес на българина. Последният им мач бе в първи кръг на шампионата в Лос Кабос през 2019, където Димитров победи трагично със 7-6(4), 4-6, 7-6(5).
Корт №12, начало в 13:00 ч.
Каспър Рууд – Алберт Рамос-Винолас
Кая Юван – Беатрис Хадад Мая
Белинда Бенчич – Киан Уан
Григор Димитров – Стив Джонсън

Междувременно Виктория Томова ще закрие програмата на корт №8 с мач против 96-ата в ранглистата Дария Савил. Българката преследва втората си победа в главната скица на Уимбълдън, откакто рпез 2018 година надви над Тереза Смиткова на старта. Томова се намира в доста добра форма, пристигайки в „Ол Инглънд Клъб“ след четвъртфинал на WTA 500 шампионата в Ийстборн, а също така тя завоюва единствения досега конфликт сред нея и Савил, състоял се на шампионата в Кан Сюр-Мер през 2019 година
Корт №8, начало в 13:00 ч.
Максимилиан Мартерер – Аляж Бедене
Александра Крунич – Сорана Кърстя
Даниел Алтмайер – Микаел Имер
Дария Савил – Виктория Томова

Както повелява традицията, защитаващият купата Новак Джокович ще открие програмата на централния корт, а негово първо затруднение по пътя към четвърти следващ трофей на Шампионата е Сону Куон. След това на корта ще излязат локалните любимци Ема Радукану и Анди Мъри, които ще се изправят надлежно против Алисън Ван Уитванк и Джеймс Дъкуърт.
Централен корт, начало в 15:30 ч.
Новак Джокович – Сону Куон
Алисън Ван Уитванк – Ема Радукану
Анди Мъри – Джеймс Дъкуърт

На корт №1 ще забележим една от фаворитките при дамите – Онс Жабур, както и шампионката за 2018 година Анджелик Кербер. Петият подложен при мъжете – Карлос Алкарас, също ще стартира присъединяване си още в първия ден на конкуренцията.
Корт №1, начало в 15:00 ч.
Мириам Бьорклунд – Онс Жабур
Ян-Ленард Щруф – Карлос Алкарас
Анджелик Кербер – Кристина Младенович

Пълната стратегия можете да видите ТУК

Извън Шампионата ще има още един мач с българско присъединяване. Адриан Андреев ще играе в последния кръг от квалификациите за Чалънджър шампионата в Троа, като негов конкурент ще бъде 459-ият в ранглистата Филип Пеливо.

Коментирайте с нас всичко най-интересно. Не се толерира писането на политически мнения.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР