След седмици на спекулации отборът на Уилямс най-накрая потвърди своето

...
След седмици на спекулации отборът на Уилямс най-накрая потвърди своето
Коментари Харесай

Уилямс привлече един от най-разпознаваемите спонсори в моторните спортове

След седмици на спекулации тимът на Уилямс най-сетне удостовери своето партньорство с петролната компания Gulf Oil, един от най-легендарните спонсори в историята на моторните спортове. Цветовете на Gulf са синоним с триумфите на Форд и Порше в Льо Ман от 60-те и 70-те години на 20 век.

В последните години Gulf Oil бе спонсор на тима на Макларън във Формула 1, само че договорът сред двете страни изтече в края на предишния сезон и не бе възобновен. Това разреши на Уилямс да стартира договаряния с Gulf Oil, които бяха сполучливи и по-рано през днешния ден двете страни оповестиха началото на своето многогодишно партньорство.

„ Аз съм доста разчувствуван за партньорството сред Уилямс и Gulf Oil, приет и приближен международен бранд, който ни се довери в дълготраен проект – съобщи ръководителя на борда на шефовете на Уилямс Матю Саведж. – Тази договорка удостоверява значимостта на нашия бранд и комерсиалните благоприятни условия, които той дава. Gulf и Уилямс има страхотна моторспорт история и в този момент дружно сътворяваме едно историческо партньорство. “
 Уилямс сподели новите цветове и водачите за 18 минути Уилямс сподели новите цветове и водачите за 18 минути
Логата на Gulf Oil ще бъдат разположение върху носа, огледалата и задното крило на FW45, чиято разцветка бе показана по-рано през днешния ден. Освен това гащеризоните на Алекс Албон и Логан Сарджънт също ще носят логата на компанията в зоната на раменете.

По време на представянето основният изпълнителен шеф на Gulf Oil Майк Джоунс съобщи пред медиите, че неговата компания има желанието в бъдеще Уилямс да употребява именитата цветове скица на Gulf Oil, пък било то и за единствено едно съревнование, както бе с Макларън в Монако през 2021 година.

„ Разбира се всички, което вършим в бъдеще би трябвало да е по-голямо и по-добро от правеното в предишното. Има доста почитатели на Gulf по целия свят и доста хора питат за нашите цветове, само че ние желаеме те да са специфични “, съобщи Джоунс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР