След седмици на протакане и удари под кръста, коалицията най-сетне

...
След седмици на протакане и удари под кръста, коалицията най-сетне
Коментари Харесай

Коалицията се разбра за пътищата - без антикорупционната комисия

След седмици на отсрочване и удари под кръста, обединението най-накрая се е схванала за изплащането на парите на пътните строители, научи Клуб Z от източници от Министерския съвет. Според тях, всички са съгласни, че 50 на 100 от дължимите средства ще бъдат изплатени в този момент. Отпаднало е настояването останалите заплащания да минават през антикорупционната комисия в Народното събрание, което породи спор конституционно ли е законодателната власт да извършва функционалности на изпълнителната.

Парламентът обаче въпреки всичко ще бъде " забъркан " в утвърждението на останалите 50 на 100 заплащания - само че посредством комисията по районна политика, показаха още източниците ни. Тя обаче няма да гледа " контракт по контракт ", каквато надали не бе концепцията във връзка с антикорупционната комисия, а ще даде мнение по отчета на междуведомствената група, образувана от вицепремиера и районен министър Гроздан Караджов, която от повече от месец обследва договорите и качеството на осъществяването на работата.

Новите възлагания пък ще се вършат от районното министерство, без парламентарен надзор.

Дали има този път съгласие по тематиката, ще стане ясно през днешния ден. По обяд би трябвало да се организира изключително съвещание на комисията по районна политика.

Очаквайте детайлности

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР