След седмици на отлагане Камарата на представителите на САЩ гласува

...
След седмици на отлагане Камарата на представителите на САЩ гласува
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ одобри военната помощ за Украйна

След седмици на отсрочване Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава с огромно болшинство в поддръжка на законопроект, с който се отпускат към 61 милиарда $ за цели, директно или индиректно свързани с поддръжката за Украйна.

В поддръжка на законопроекта гласоподаваха както демократите, по този начин и републиканците, като 312 от тях се оповестиха " за ", а 112 - " срещу ".

След приключването на законодателния развой Вашингтон ще може да възобнови военните доставки за Киев, които са прекратени от няколко месеца, напомни АП.

Бюджетното искане към момента би трябвало да бъде наново утвърдено от Сената, където огромно болшинство от законодателите поддържат помощта за Украйна. Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър авансово предизвести сътрудниците си, че може да им се наложи да работят през почивните дни, в случай че Камарата на представителите одобри пакета за помощ.

След това той би трябвало да бъде подписан от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който даде обещание да направи това неотложно, щом документът стигне до него.

Законопроектът за подкрепяне на Украйна планува да се изразходват общо 60,84 милиарда $, само че това включва 23,2 милиарда $ за попълване на американските военни ресурси, намаляващи след военните доставки за Киев, и 11,3 милиарда $ за настоящи американски военни действия в района, като образование на украинските войски отвън страната им и военно наличие в страните от източния фланг на НАТО.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР