След седмица в БрюкселСледващата седмица държавите от НАТО ще обсъдят

...
След седмица в БрюкселСледващата седмица държавите от НАТО ще обсъдят
Коментари Харесай

НАТО в дебат за подсилване на Източния фланг

След седмица в Брюксел
Следващата седмица страните от НАТО ще обсъдят опциите за разрастване на спомагателни батальони по югоизточния фланг. Това заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг на взаимна конференция с английския министър председател Борис Джонсън в централата на пакта в Брюксел.

Той добави, че Англия изпраща подкрепления по източния фланг с армия, кораби и самолети. Ясната ни цел остава постигането на политическо решение на рецесията, съобщи Столтенберг във връзка скупчването на съветски военни сили по границата с Украйна и в Беларус.

По думите на Столтенберг съветската военна мощност в района става все по-готова за неочаквани дейности. НАТО не отстъпва от главните правила - за правото на всеки народ да избира своето бъдеще и за взаимната отбрана, уточни той. Генералният секретар означи, че НАТО е защитителен съюз, който работи в отбрана на мира.

Британският министър председател Джонсън разяснява, че в сегашната рецесия не става дума единствено за Русия, а за одобряването на водещите правила за мир, сигурност и прогрес в света.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР