След седмица планинските ни курорти ще открият ски сезона. В

...
След седмица планинските ни курорти ще открият ски сезона. В
Коментари Харесай

Преди началото на ски сезона, какви са цените в курортите у нас?

След седмица планинските ни курорти ще открият ски сезона. В Банско към този момент още няма сняг и напор на искащи да карат ски.
Прочетете още
Засега важат цените на услугите от предходната година и в трите ни зимни курорта - Банско, Боровец и Пампорово.

Повишаване обаче сигурно ще има поради по-високите разноски за ток и други услуги, както и поради неналичието на един значим сегмент туристи от Израел и Украйна. От туристическия отрасъл показват, че точно от двете страни идвали висок % от посетителите.

В Банско към момента няма хора по пистите, само че туристи не липсват.

„ Идваме да се возим на лифта и да разгледаме природата “, сподели Ангел Ганчев.

„ Най-красивият курорт е Банско. Европейския курорт на Европа. И, заповядайте в Банско “, сподели Бисер.

Седмица преди разкриване на ски сезона, цените на ски картите за целия сезон към момента не са обновени.

„ До 15 декември най-изгодната карта е 1500 лева До няколко дни, ще се ясни цените и за другите, защото изчакваме и ние “, сподели Иван Обрейков, шеф " Маркетинг " на ски-зона Банско.

Единственото, което липсва е задоволително сняг, само че хората се надяват, че до откриването на сезона, подобен ще завали.

“Горе, сега имаме подобаващи температури и работят оръдията. Горе на върха е минус 8 градуса, тъй че, уповавам се в скоро време да отворим и с писти “, сподели Обрейков.

В Боровец сезонните карти ще са по 1700 лв., а на Пампорово - по 1600 лв.. В петък откриват сезона със алегорична цена от 5 лв. за възрастен и за дете. От събота постоянната към този момент ще е 90 лв.. Тази зима курортът има нов шестседалков въжен превоз от писта Малина до връх Снежанка.

„ Очакваме да пуснем напълно скоро и обновената южна ски зона, на която има много изненади “, добави изпълнителният шеф на " Пампорово " АД Мариян Беляков.
 
Снегът е неповторим. Това, че не сме имали сняг от толкоз дълго време по нашия и е много  красиво, в действителност, сподели Йоана.

За първи път в историята си Пампорово ще е хазаин на международна купа по сноуборд, в която ще взе участие и Радо Янков, написа БТВ. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР