След седмица на дипломатически совалки в различни формати, посветени на

...
След седмица на дипломатически совалки в различни формати, посветени на
Коментари Харесай

След седмица преговори: Русия и САЩ остават на различни позиции за Украйна

След седмица на дипломатически совалки в разнообразни формати, отдадени на връзките сред Русия и Запада, двете страни се разминаха в оценките си за диалозите.

Вашингтон чака решението на Москва за това какъв път има намерение да поеме в обстановката към Украйна, сподели държавният секретар на Съединени американски щати - Антъни Блинкен, в радио изявление.

По руско-украинската граница са струпани хиляди военни и техника. Според Русия, става дума за военни учения. По думите на съветника по националната сигурност на Съединени американски щати, рискът от съветска военна атака в Украйна към момента е висок, само че той се надява на дипломатически излаз от рецесията

" Готови сме да реализираме прогрес на масата за договаряния, сериозен прогрес по значими тематики, които засягат нас, Европа и Русия, само че в среда на деескалация. Също по този начин сме подготвени да предприемем нужните и подобаващи стъпки, с цел да защитим съдружниците си, да подкрепим сътрудниците си и да отговорим твърдо на всяка открита експанзия, която може да възникне. Според нас дипломацията е по-разумният път. Руснаците ще би трябвало да създадат своя лична преценка. ", сподели Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на Съединени американски щати.

Русия не вижда смисъл да продължава договарянията със Съединени американски щати на този стадий.

Първият посланик на страната - Сергей Лавров, сподели, че до седмица чака от НАТО писмен отговор за съветските оферти в областта на сигурността. От този отговор ще зависят дейностите на Москва, сподели още Лавров.

Днес той дава годишната си конференция, на която ще направи разбор на достиженията на съветската дипломация през 2021 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР