След седем седмици отсъствие от кортовете канадският тенис ас Милош

...
След седем седмици отсъствие от кортовете канадският тенис ас Милош
Коментари Харесай

Раонич направи победно завръщане в Токио

След седем седмици неявяване от кортовете канадският тенис ас Милош Раонич направи победно завръщане, откакто отстрани с 6:3, 6:4 Виктор Троицки в първи кръг на шампионата от сериите АТР500 в Токио. Предишният мач на канадеца бе на 10 август в “Мастърс”-а в Монреал, където отстъпи на Адриан Манарино още в първия си двубой, само че в този момент записа шеста победа в седмия си дуел против Троицки, с цел да продължи напред в японската столица. Неговият идващ конкурент ще бъде представителят на домакините Юичи Сугита, който в профил Беноа Пер след отричане на французина при започване на втория сет, като първият отиде на сметката на японеца с 6:4.

Buen regreso de Milos Raonic al circuito después de siete semanas. Triunfo 6-3 y 6-4 sobre el serbio Troicki (55°) por R1 de #Tokio pic.twitter.com/IoYXb4KHVe
— Alexis Di Costanzo (@aledicostanzo) October 3, 2017
Раонич се нуждаеше от единствено 72 минути, с цел да се оправи с Троицки, като осъществя цели 16 аса и направи по един пробив в сетовете - в шестия гейм на първия и в третия на втория. Канадецът бе опериран (лява китка) през август и ще се опита да се класира за финала в Токио, което му се е случвало три пъти в кариерата (2012-2014), а тази година той стигна до две борби за титли - в Делрей Бийч (отказване поради контузия в бедрото против Джак Сок) и в Истанбул (поражение от Марин Чилич).

Раонич се смъкна до 12-о място в международната класация, взе участие в 17-ия си шампионат за годината в Токио, като статистиката му към този момент е 28 победи и 11 загуби, само че е надалеч обратно на 18-а позиция в “Надпреварата за Лондон”, което му дава на практика никакви шансове да се класира за Финалите на АТР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР