След сблъсък между две лица в неделя в Силистра, прераснал

...
След сблъсък между две лица в неделя в Силистра, прераснал
Коментари Харесай

Обвинения след масово сбиване в Силистра

След конфликт сред две лица в неделя в Силистра, прераснал в всеобщо сборичкване, двама са арестувани за 24 часа, като на един от тях мярката е удължена на 72 часа, а ще бъде поискано и постояннота му задържане под стража. Ще му бъде повдигнато и обвиняване по два текста.

Процесуално-следствените дейности не престават. Събират се доказателства за ксенофобска демонстрация.

Размяна на нецензурни думи е първоначално – напрежението ескалира и се стига до сборичкване сред две групи лица. Пристигналите на място служители на реда разтървават групите и предотвратяват по-нататъшна ескалация. Но потърпевшите, юноша под трийсетте и мъж на близо 50 година са със сцепена вежда и джука, се завръщат на мястото на случая с подкрепление от към стотина души. По-късно към този момент са пред постройката на полицията.

В неделя вечерта ромският водач Румен Чезаров, дядо на потърпевшия юноша, сподели за " Хоризонт ":

 

" Ще напишем до всички инстанции. Разбрали ли сме се да си тръгнем по каналния ред, да не ги съдим по нашия закон. Нашият закон е доста противен ".

Вчера Теодор Желев от Окръжна прокуратура съобщи:

" Обвинението, което повдигаме сега, е по два текста. За причинителя по член 325 – втората алинея по отношение на първата – хулигански дейности, осъществени в изискванията на изключителна смелост и цинизъм, и за причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди и по ксенофобски подбуди ".

Екипи на Жандармерията патрулираха на територията на Силистра и село Калипетрово с оглед опазването на публичния ред.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР