След сбиване между две момичета, едното е настанено в русенска

...
След сбиване между две момичета, едното е настанено в русенска
Коментари Харесай

Агресия в училище: 14-годишно момиче е в болница след сбиване със съученичка

След сборичкване сред две девойки, едното е настанено в русенска болница, положението му е устойчиво, оповестява NOVA.

Боят сред 14-годишните става в понеделник в учебното заведение в град Глоджево. Според учители, сред тях имало напрежение още през ваканцията, а повода за спора е било момче.

„ За мен случилото се беше огромна изненада, защото аз повече от 20 години съм шеф на учебното заведение. Инцидентът евентуално е назрявал през ваканцията. Причината е тривиална.

Едното момиче вижда другото с момче в едно заведение. Тази информация е достигнала до по-широк кръг от хора. Това е и повода за последвалата разпра ", разяснява Алеко Алеков, шеф на СУ „ Христо Ботев ", град Глоджево.

" Сблъсъкът първо е бил вербален, като след минути минава във физически ", добавя още Алеков. Случката се разиграва директно преди започването тутакси, когато учителите са на път за класните стаи.

Всичко се случило за извънредно малко време. Медицинска помощ на потърпевшото дете е оказана незабавно. „ Състоянието на детето се усъвършенства. Имала е пострадвания и кръвоизлив в корема, заради което се е наложила и интервенция ", споделя Ахмед Салиев, татко на момичето.

„ Малката ми щерка се обади и ми сподели да дойда и да взема кака й от учебно заведение. Не сме говорили с щерка си и не знаем нищо за случая ", споделя Ремзие Салиева, майка на детето.

„ Вчера бе извършена взаимна комисия с представители на учебното заведение, общината, Министерство на вътрешните работи и службите за протекция на детето. Чакаме детето да се оправи, то ще бъде съветвано с психолог, както и родителите ", изясни доктор Мехмед Мехмед, кмет на община Ветово.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР