След създаването на парламента може би един от първите законопроекти

...
След създаването на парламента може би един от първите законопроекти
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев очаква сблъсък парламент-президент още в първите дни на новото НС

" След основаването на Народното събрание може би един от първите законопроекти ще бъде за увеличение на военната помощ на България към Украйна. Видя се, че след изборите 2/3 от партиите, които влизат в Народното събрание, в действителност поддържат такава политика. Хитрината ще бъде кой пръв ще внесе този законопроект и по този метод да се опита да сътвори евроатлантическо болшинство. Този законопроект ще вкара Народното събрание още от първия ден в курс на конфликт с президента Радев и служебния кабинет, който прави всичко допустимо да не изпраща оръжие. Конфронтацията сред парламент и президент ще бъде още в първите решения и гласувания, които ще имат народните представители. Със сигурност това ще бъде доста сериозен конфликт. Другият конфликт ще бъде за бюджета, който ще бъде импортиран от служебния кабинет ", изясни той в изявление за предаването " Преди всички ".

Разширяването на НАТО

Финландия стана 31-вият член на НАТО. След Втората международна война Финландия е една от страните в Западна Европа, които имат най-близки връзки с тогавашния Съветски съюз, а огромна част от стопанската система ѝ е настроена за търговия с Русия, напомни Керемедчиев. И добави мнението си:

" За да се обърне една страна, която кардинално е доброжелателна, неутрална и настроена положително към Русия от десетилетия, към това да изиска по най-бързия метод да бъде призната в Алианса, демонстрира, че Финладия се притеснява за своята национална сигурност. С приемането на Финландия границата сред НАТО и Русия се усили с още 1340 км. За момента Финландия не разполага спомагателни елементи на НАТО, само че при искане това може да се случи. Това демонстрира не толкоз, че има спомагателна опасност за разширение на спора, а по скоро Финландия вижда в НАТО единствения метод тя да спре възможни провокации от Русия ".

Ядрени оръжия в Беларус

При Беларус обстановката е по-скоро възпираща, в сравнение с нападателна, счита някогашният заместител външен министър.

" Разполагането на нуклеарни оръжия в една страна демонстрира не толкоз нейната подготвеност да атакува, а по-скоро опцията тази страна да не бъде нападната. С разполагането на тактическо нуклеарно оръжие в Беларус те укрепват позициите на Лукашенко, който беше подложен на масирани митинги след избирането си, и второ - демонстрират на своите съперници на Запад, че всякаква военна интерактция с Беларус ще бъде обект и на нуклеарна опасност ". 

Посещения в Китай на ръководителя на Европейска комисия и френския президент

" Испания ще поеме председателството на Европейския съвет, а президентът Макрон обезверено се стреми да резервира своята лидерска позиция и тази на Франция във външната политика на Европейски Съюз макар тежките политически проблеми, които той има в своята страна и нестихващите стачки. Посещенията са за - това, че Европейски Съюз има доста по-умерена и мека политика по отношение на Китай, в сравнение с Съединени американски щати ", разяснява Милен Керемедчиев. Икономиката ще бъде в центъра на диалозите, само че ще бъде прегледано и предлагането на Си Дзинпин за спора сред Русия и Украйна, уверен е той:

" То за момента не се приема от Съединени американски щати и Украйна, само че се преглежда от европейските водачи. Китай желае да покаже, че е международен водач в областта на посредничеството за прекъсване на военни спорове ".

Влизането на Доналд Тръмп в съда

Шоуто в Съединени американски щати постоянно е водещо, акцентира Керемедчиев и добави:

" Тръмп нито е задържан, нито ще бъде арестуван, нито ще забележим негови фотоси с табелка като нарушител. В момента има повдигнати обвинявания против него. Той пледира почтен ".

Бившият заместител външен министър уточни резултатите от допитване до американските жители. 60% считат, че той би трябвало да бъде разследван за такива злоупотреби, само че 75% от същите допитани считат, че този развой е политически.

Това не е федерално обвиняване, а единствено на щата Ню Йорк, акцентира той и означи, че това е " един от най-анти-Тръмп щатите ".

Според него този случай към този момент играе доста добър позитивен спешен пиар за Тръмп:

" След повдигането на обвиняванията неговият рейтинг се подвигна неимоверно високо - той към този момент е 54%, а събраните суми за президентската акция скочиха със 7 млн. $ ".

Такова разделяне в американското общество не е имало от доста години, изрече мнението си Милен Керемедчиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР