След създаденото напрежение, в т. ч. от страна на БСП

...
След създаденото напрежение, в т. ч. от страна на БСП
Коментари Харесай

Санкции, военна подкрепа, подготовка за членство в НАТО: кабинетът публикува страховитото заявление на Денков и Шмигал

След основаното напрежение, в т. ч. от страна на Българска социалистическа партия и " Възраждане " по отношение на това защо тъкмо двустранно съглашение са се разбрали българската и украинската страна при визитата на премиера Николай Денков в Киев преди няколко дни, през днешния ден от Министерския съвет разгласиха и самия текст. Той съставлява " взаимно заявление " на Денков с украинския му сътрудник Денис Шмигал и обратно на всички съмнения на двете партии, там няма и намек за казаното от френския президент Еманюел Макрон допустимо изпращане на западни войски на украинския фронт.

Именно във връзка изявлението на Макрон, на което реагираха всички международни сили и съществуването на " взаимното заявление ", през днешния ден Денков и министърът на защитата Тодор Тагарев бяха привикани на чуване в Народното събрание, където неведнъж обявиха, че България не е мислила и няма и да обмисля изпращане на военослужещи във войната. Както и че взаимното заявление не съставлява нищо по-различно от заеманите до момента позиции и решения и на самото Народно заседание.

Накратко, то декларира българската поддръжка за бъдещо участие на Украйна в НАТО, както и за налаганите наказания на Русия. Говори за взаимни действия във връзка с енергетиката, продоволствията. Затвърждава политиката на държавното управление по даване на военна помощ за Украйна. Подчертана е подкрепата на България за намерилите заслон у нас украински жители, бягащи от войната и прочие

Целия текст на заявката четете
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР