След САЩ и Великобритания ще изпрати на Украйна далекобойна артилерия,

...
След САЩ и Великобритания ще изпрати на Украйна далекобойна артилерия,
Коментари Харесай

Великобритания предоставя на Украйна далекобойна артилерия

След Съединени американски щати и Англия ще изпрати на Украйна далекобойна артилерия, макар риска от изостряне на връзките с Русия, съобщи Би Би Си. По думите на английския министър на защитата Бен Уолъс, реактивната система за залпов огън M270 ще помогне на Украйна да се отбрани от съветската експанзия.

Британското държавно управление не прецизира какъв брой системи M270 ще изпрати на украинската страна, само че съгласно информация на Би Би Си, става дума за три единици. е

Западните военни специалисти свързват някои триумфи на съветската войска в Донбас точно с превъзходството във връзка с съществуването на тежка техника и артилерия.

Украинските военни се надяват, че доставките на западни ракетни системи за залпов огън ще им оказват помощ да противодействат по-ефективно на съветските войски.

Британското държавно управление разгласи, че през околните седмици украински военни ще преминат образование във Англия за потребление на новото оръжие.

Реактивната система за залпов огън М270 може да изстрелва по 12 ракети " земя-земя " в минута и е способна да поразява с висока акуратност цели в радиус от 80 км. Това е доста повече от опциите на артилерията, която до момента беше на въоръжение в украинската войска.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР