След самоубийството в ареста на Цветелин Цеков, който държа трима

...
След самоубийството в ареста на Цветелин Цеков, който държа трима
Коментари Харесай

След самоубийството на похитителя от Вълково: ГДИН призна за пропуски в ареста в Благоевград

След самоубийството в ареста на Цветелин Цеков, който държа трима заложници в село Вълково, тече следствие в прокуратурата и дисциплинарна инспекция в Областна работа за осъществяване на наказванията в Благоевград. Цеков се е обесил с връзки на маратонки, които получил по време на рандеву.

Няма писмена заповед, която да не разрешава маратонки с връзки да бъдат получавани, употребени или държани от арестанти и пандизчии, споделя ръководителят на Синдиката на чиновниците на пандизите пред Нова тв.

„ Маратонките са позволени. В листата са на позволените движимости. Има една уста заповед, която е издадена за връзките, само че чисто писмено няма никаква спънка такива маратонки да бъдат позволени ”, сподели Ясен Тодоров, ръководител на Синдиката на чиновниците в пандизите в България.

Според първичните данни арестантът Цветелин Цеков се е обесил с връзка от маратонка в ареста в Благоевград. Обувките му били импортирани през вчерашния ден сутринта по време на рандеву, обясниха от правосъдното министерство. И показаха, че служителят, отговарящ за багажа, е направил нарушаване - позволил е маратонките с връзки.

Според основен комисар Ивайло Йорданов, шеф на Групово дело „ Изпълнение на наказванията ” по случая има формирано Досъдебно произвеждане. „ Имаме и формирана дисциплинарна инспекция ”, сподели той.

На въпрос позволени ли са връзки на маратонки в ареста, той отговори, че има досъдебно произвеждане и не може да даде повече детайлности. „ За да има подобен случай, очевидно има пропуски ”, сподели Йорданов.

В заповед на министъра на правораздаването от 2022 година, с която разполагаме, е изброено кои движимости са разрешени. В нея написа, че арестанти и пандизчии може да получават обувки -половинки, цели зимни обувки, сандали, чехли и джапанки. Никъде не е конкретизирано в заповедта, че обувките би трябвало да са без връзки.

Според Ясен Тодоров, ръководител на Синдиката на чиновниците в пандизите в България, безусловно всеки един лишен от независимост има по чифт маратонки с връзки. „ В арестите има малко по-строг режим. Отнемат им се коланите, само че доколкото ми е известно, връзките не написа на никое място да им бъдат отнемани ”, разясни той.

Разследването на самоубийството на Цветелин Цеков се води в

прокуратурата в Благоевград. Днес оттова отхвърлиха коментар.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР