След самосезиране на главния прокурор Иван Гешев във връзка с

...
След самосезиране на главния прокурор Иван Гешев във връзка с
Коментари Харесай

Гешев поиска от Теменужка Петкова и Емил Димитров да проверят минната индустрия

След самосезиране на основния прокурор Иван Гешев по отношение на информация за попаднал цианид във водите на реките Юговска и Чепеларска, Върховната административна прокуратура (ВАП) разпореди на министрите на енергетиката Теменужка Петкова и на околната и среда и водите Емил Димитров да ревизират съблюдава ли минната промишленост нормите за запазване на околната среда, оповестява прокуратурата.
Съгласно преценката на прокуратурата, следва да бъдат тествани всички мини, рудници, хвостохранилища, шламохранилища, насипища, табани, язовирни стени, бентове. На инспекция подлежат и всички виновни лица на такива обекти и по какъв начин обезпечават предварителна защита и надзор на разпоредбите.
Освен това, би трябвало да се ревизира имат ли съответните обекти нужното съоръжение, с цел да работят според еконормите в България.
Получените резултати от инспекцията следва да се синтезират, като се отразят направените констатации, разкритите случаи на неспазване на използваните правила, подхванатите съответни ограничения и дейности за премахване на закононарушенията, последствията от тях и за санкциониране на отговорните лица, като се посочат категорично и случаите на изпращане на данни за осъществени закононарушения на съответните прокуратури, респективно органи на Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР