След само един мач на световното първенство Германия е поставен

...
След само един мач на световното първенство Германия е поставен
Коментари Харесай

Днес на световното: Германия поема към спасителен курс, търсейки първа победа

След единствено един мач на международното състезание Германия е подложен в непозната обстановка – да се бори за това да прескочи груповата фаза. Проклятието на международния първенец надвисна над Бундестима поради загубата в първия дуел против Мексико. В десетия спортен ден от международното обаче германците ще търсят първа победа против Швеция, която да ги върне в борбата.

Двубоят е в 21 ч. в Сочи на стадион " Фищ ", а прогрмата предлага още два дуела. В 15 ч. Белгия се изправя против Тунис, а в 18 ч. е другият мач от групата на Германия сред Южна Корея и Мексико.

Дните сред загубата от Мексико и идния дуел с Швеция бяха изпълнени напрегнато за германците. Стигна се даже до спешна среща сред играчите, треньора Йоахим Льов и основния управител Оливер Бирхоф.

" Девет години съм бил в тима, само че в никакъв случай не съм чувал сходни думи. Не приказваме за обиди или нещо ужасно, а за диалог, който да ни раздруса и да се събудим. Казахме си доста истини с една единствена цел – да играем по-добре в събота ", сподели капитанът Мануел Нойер.

Преди няколко дни плануваната конференция на Бундестима закъсня с 50 минути поради срещата в лагера на тима.

Смята се, че част от играчите са поискали от Льов да извади сътрудниците им, които се показаха едва против Мексико. Един от играчите, поради които треньорът е напрегнат е Месут Йозил. Почти несъмнено Сами Кедира също ще бъде изваден за сметка на Илкай Гюндоган или Леон Горецка, а Юлиан Дракслер ще направи място за Марко Ройс.

В историята си Германия в никакъв случай не е отпадала в групова фаза на международни шампионати, само че е застрашена от сходно нещо, ако загуби от Швеция. Срещу германците е и статистиката им на международни от 1994 година, която сочи че те не се показват сполучливо във вторите мачове от групата. В тях Бундестима е с баланс от една победа, четири равенства и една загуба.

 Мануел Нойер счита, че в немския лагер са имали диалог, който да ги разсъни.
© Reuters

Мануел Нойер счита, че в немския лагер са имали диалог, който да ги разсъни.

Срещу Швеция обаче традициите са на страната на Германия, която има осем победи и единствено една загуба в 12 мача с " Тре кронур ".

Победа на Швеция обаче ще прати скандинавците на осминафинал. Те не са прескачали групата от третото си място на Мондиала в Съединени американски щати през 1994 година

В другия мач от група F Мексико се изправя против Южна Корея в идентична обстановка. Мексиканците, които хвърлиха бомбата против международния първенец мечтаят за присъединяване в директните елиминации.

Освен това " ацтеките " пазят положителни мемоари от мачове против Южна Корея, откакто в последния им мач на международни финали през 1998 година Мексико завоюва с 3:1.

Мексиканският състав се намира в серия от шест следващи класирания на осминафинал, след което не може да го прескочи. От 1994 година " ацтеките " непроменяемо са измежду най-хубавите 16, а не са отпадали в групите от 40 години (в Аржентина през 1978 г.).

" Ще подходим рационално, само че без терзание. Всички в тима знаят цената на една победа над Южна Корея. Това обаче е добър тим, един от най-силните в Азия ", сподели треньорът на Мексико Хуан Карлос Осорио.

Нова загуба на Южна Корея изхвърля азиатците от шампионата. Те играха добре в първия си мач против Швеция, само че изгубиха с 0:1 след дузпа.

В група G Белгия и Тунис дават старт на борбата при второто завъртане. Белгийците, които се оправиха без особени проблеми с Панама (3:0) в първия си мач, гледат към осминафиналите.

Отборът беше упрекнат, че е отегчителен, само че треньорът Роберто Мартинес разгласи, че няма срещу от сходни етикети.

" Ние сме на международно състезание, с цел да работим, а не с цел да пълним страниците на вестниците. Знам, че моите играчи са огромни звезди в клубовете си, само че на международно състезание това няма значение. Тук никой няма нищо обезпечено, нито една победа не се взима елементарно ", сподели Мартинес.

 Белгия се надява на победа над Тунис и класиране на осминафинал.
© Reuters

Белгия се надява на победа над Тунис и класиране на осминафинал.

Той разгласи, че Белгия ще играе с мисъл за победа, с цел да диша по-спокойно. При Мартинес " алените дяволи " са доста безапелационни и имат единствено една загуба в 21 мача, което ги изстреля до третото място в международната класация на ФИФА.

За предстощия дуел под въпрос за Белгия към момента са Венсан Компани и Томас Вермален, които са с травми.

Всички срещи от международното можете да гледате във почитател зоната на мястото на някогашния стадион " Юнак ".

Какво би трябвало да знаете за международното
Пълна стратегия на международното и къде ще се излъчват мачовете: вижте тук
Кои са любимците: Бразилия против европейските тимове
Кои са стадионите: четете тук
Кои са футболистите, които могат да впечатлят: четете тук
Гласът на бизнеса и спонсорите: четете тук
Какво чака българският бизнес около международното: четете тук
Кои са топките от международните шампионати: разгледайте галерията
Кой е по-по-най измежду състезателите и тимовете: разгледайте графиките

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (276)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР