След съдийската сеч при 1:1 срещу Етър треньорът на Черно

...
След съдийската сеч при 1:1 срещу Етър треньорът на Черно
Коментари Харесай

Първо в „Петел”! Илиан Илиев след теслата под Царевец: Пускаме жалби – срещу съдйството и изгонването ми

След съдийската сеч при 1:1 против Етър треньорът на Черно море Илиан Илиев даде извънредно изявление за ”Петел ”. В него експертът разяснява играта на своите и безобразното съдийство, и разкрива, че клубът ще подаде две тъжби.

- Г-н Илиев, какво е вашата спортно-техническа оценка за представянето на Черно море под Царевец?

- Първо желая да напомня събитията преди дуела с Етър – изиграхме един добър мач против Левски и неприятен против Септември с неприятен резултат. Това, което се случи против Септември, повлия върху душeвността на играчите, и като прибавим напрежението и ранния гол, който допуснахме във Велико Търново, съм удовлетворен от реакцията на тима. Влязохме късно в срещата, само че изравнихме и търсехме до дъно успеха. Предвид всички тези условия преди мача с Етър и в първите минути на мача с Етър, съм удовлетворен от характера и държанието на футболистите. След всичко, което се случи към тима ни, те дадоха максимума в тази среща.

 

- Казвате, че сте влезнали късно в мача против Етър. Това значи ли, че не сте удовлетворен от първото полувреме?

- Не бих споделил, тъй като след първите 15 минути държахме топката, атакувахме и търсехме гола. Но нямахме тези положения, които създадохме след почивката. Тогава вкарахме два гола и трябваше да победим, само че бяхме ощетени от съдиите във второ следващо посещение и в тези два мача те ни взеха 4 точки.

 

- Как си обяснявате грешката на асистента при анулирания гол на Ради Василев, откакто още в действително време се видя, че е постоянен?

-Не е единствено асистента и не е единствено тази неточност. Главният арбитър сподели двоен аршин при фауловете. Върхът беше най-после, когато Георги Божилов бе фаулиран и играчът, който го фаулира, трябваше да получи жълт картон. Съдията, обаче даде знак играта да продължи, те направиха офанзива и отсъди фаул за тях пред пеналта ни, откакто нямаше подобен.

 

- Какво казахте на Неделчо Гаджалов, че ви изгони най-после?

- Точно това, за което ви говорех. Казах му, че има двоен аршин при отсъждането на нарушаванията.

 

- Ще подадате ли тъжба?

- Да. И то две тъжби. Една против съдийството и една против изгонването ми. Ще настояваме да не бъда осъден.

 

- Виждате ли съдийски скрит план против Черно море?

- Смятам, че не е заслужено в две следващи гостувания да ни свирят съдии от Пловдив, откакто Ботев и Локомотив също афишираха, че се борят за топ 6. Срещу Левски и Етър пловдивските арбитри ни взеха 4 точки. Шефът на съдиите също е от Пловдив, само че май се повтаря оная приказка – сменил си премяната, само че работата остава същата. Не е обикновено след мача с Левски, в който трябваше да победим, момчетата още на автомагистралата на Правец да не са радостни. Това е по този начин, тъй като всички тези съдийски неточности им въздействат върху самочувствието. И ще става още по-лошо.

 

- Как видяхте Черно море в първите четири кръга?

- Хипотетично трябваше да имаме 9 точки. С изключение на мача със Септември, с който не може да се гордеем, има доста да се подобряваме. Работим непрестанно, с цел да са случи и да излезем от обстановката, в която сами се поставихме след срещата със Септември. Надявам се да не повтаряме повече такива дуели и резултати.

В придвижване се постанова да преодоляваме и ненадейно зародили проблеми. Преди сезона да вземем за пример имахме петима централни бранители, само че дадохме Ивайло Марков чартърен, а Даниел Димов излезе в чужбина. Сега останахме с трима централни бранители, само че това е част от играта и би трябвало да се оправяме.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР