След рязко ограничаване на нетните загуби през последното тримесечие Deutsche

...
След рязко ограничаване на нетните загуби през последното тримесечие Deutsche
Коментари Харесай

Дойче банк с годишна печалба за пръв път от 2014 година

След внезапно ограничение на чистите загуби през последното тримесечие Deutsche Bank регистрира в петък първата си годишна облага от четири години насам, оповестява организация MarketWatch.

Печалбата на водещата немска банкова институция през 2018-а година е в размер на 341 млн. евро по отношение на загуба за 735 млн. евро година по-рано, съобщи БНР.

Първата от 2014-а година насам облага на годишна база е реалност, откакто Deutsche Bank съумя доста да ограничи загубата си през последното тримесечие до 409 млн. евро в съпоставяне със загуба от цели 2,43 милиарда евро през четвъртото тримесечие на 2017-а година, когато банката трябваше да направи изключителни разноски за към 1,4 милиарда $, свързани с огромната данъчна промяна в Съединени американски щати.

Участниците на финансови пазари предвидиха тримесечна загуба в размер на 268 млн. евро и годишна облага на немския заемодател от 432 млн. евро.

Приходите на Deutsche Bank спаднаха през последното тримесечие с 2% на годишна база до 5,58 милиарда евро, като приходите от основното корпоративно и капиталово банкиране понижиха с 5%, до момента в който продажбите и приходите от търговия се свиха със 17 на 100.

Голямата немска банка съумя да реализира задачите си за ограничение на разноските през 2018-а година и намали задачата си за актуалната година, като към този момент чака поправени разноски в размер на 21,8 милиарда евро в спрямо предходната цел от 22 милиарда евро.

" Завръщането ни към доходност демонстрира, че Deutsche Bank се намира на верния път ", съобщи основният изпълнителен шеф Кристиан Севинг. " През 2019-а година ще се стремим освен да ограничим разноските, само че и да създадем целенасочени вложения в поддръжка на растежа ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР