След рокадите в Пирогов и Света Екатерина, уволнения и в

...
След рокадите в Пирогов и Света Екатерина, уволнения и в
Коментари Харесай

Шефът на Онкологичната болница в София е отстранен от длъжност

След рокадите в Пирогов и " Света Екатерина ", уволнения и в Онкоголичната болница. Отстранен е шефът на Онкологията доктор Стефан Константинов. Здравният министър в оставка Асена Сербезова е взела това решение след инспекции в болничното заведение, които са разкрили нарушавания съгласно Закона за публичните поръчки.

В известие до медиите здравните управляващи изнасят редица открити нарушавания. Проверка на Изпълнителна организация " Медицински наздор " открила, че в болничното заведение са желани разнообразни цени за медицинските услуги според от сложността и продължителността на операцията, което е в прорез с Наредбата за реализиране правото на достъп до здравна помощ.

На всичко това към този момент някогашният началник на болничното заведение отговори във фейсбук с думите: " Разбирам ги, в този момент им е паднало, отиват си " и дефинира дейностите на здравното министерство като " брутални ". Константинов съобщи, че на конференция на следващия ден ще изясни за какво в 12 без 5 се маха шеф. За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на лечебното заведение, до провеждането на конкурс, е назначен проф. Панайот Куртев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР