След резултатните и интересни мачове в първия ден от преките

...
След резултатните и интересни мачове в първия ден от преките
Коментари Харесай

Днес на световното: Испания и Хърватия се изправят пред тежки препятствия

След резултатните и забавни мачове в първия ден от директните елиминации на международното състезание на сцената излизат и тимовете на Испания и Хърватия. Двата отбора, които авансово бяха посочени измежду любимците да стигнат надалеч обаче имат тежки задания. Испанците се изправят против музи хазаин Русия от 17 часа, до момента в който Хърватия среща коравия тим на Дания в 21 ч.

В Москва на " Лужники " Русия ще брани достойнството си против международния първенец от 2010 година Сборная ще получи поддръжката на почитателите по трибуните, като се чака 95% от присъстващите на стадиона да са точно ентусиасти на домакините.

След две победи в първите си два мача Русия изпусна малко инерцията и загуби тежко с 0:3 от Уругвай. Затова треньорът Станислав Черчесов дефинира идния дуел с Испания на живот и гибел за отбора му.

" Не приказваме за напрежение, а за отговорност. Тези 80 хиляди души на трибуните ще ни поддържат, само че те изискват и победа. Знаем, че при неточност си отпътуваме у дома ", сподели Черчесов.

Двата отбора се срещнаха и през ноември в контрола, която приключи 3:3. Според Черчесов обаче в този момент мачът ще е доста друг. Освен това Русия има и да си връща, откакто загуби от Испания с 0:3 на полуфиналите на Евро 2008.

 Русия ще има поддръжка на 80 хиляди души в Москва.
© Reuters

Русия ще има поддръжка на 80 хиляди души в Москва.

" Фурия роха " не впечатли дотук в шампионата, като сподели проблясъци против Португалия, само че по-късно имаше проблеми с новобранците Иран и Мароко. Въпреки това краткотрайният треньор Фернандо Йеро е убеден, че играчите му могат да стигнат надалеч.

" Срещаме доста мощен тим, те към този момент записват най-хубавото си показване на международно, а и са домакини. Аз обаче разполагам с играчи, които във всеки миг могат да създадат разликата ", сподели Йеро.

Според експерта мачът ще се реши от детайлите и Испания има всички причини да се класира на четвъртфиналите.

В другия дуел Хърватия влиза като любимец след трите си победи в групите, само че Дания не мисли да се предава елементарно. " Шахматистите " дадоха отмора на всичките си съществени играчи в срещата с Исландия и в този момент селекционерът Златко Далич ще може да разчита на пресен тим.

Хърватия означи седем гола и получи единствено един, само че плеймейкърът Лука Модрич предизвести, че това няма да докара до разпределяне.

 Модрич и компания са един от отборите с три побед в групите.
© Reuters

Модрич и компания са един от отборите с три побед в групите.

" Това постигане на осминафинал значи доста за нас, откакто преди отпадахме в групите. Мечтая да повторим триумфите на поколението от 1998 година, когато те станаха трети ", сподели Модрич.

Халфът, който е считан за главният мотор на тима предизвести съотборниците си, че ги чака тежък мач. Хърватите към този момент срещнаха Исландия, който има сходен жанр на Дания. Според Модрич обаче " аления динамит " е още по-силен тим.

Датчаните се откроиха като състав, който мъчно бележи, само че и мъчно позволява попадения в мрежата си. " Червения динамит " се класира напред след минимална победа над Перу и равенства против Австралия (1:1) и Франция (0:0). За последно Дания беше на осминафинал преди 16 години в Япония и Южна Корея, когато загуби от Англия.

До четвъртфинал пък отборът е достигал единствено един път – през 1998 година, когато загуби трагично с 2:3 от бъдещия финалист Бразилия.

 Каспер Шмайхел е доста значим за датския тим.
© Reuters

Каспер Шмайхел е доста значим за датския тим.

Селекционерът Оге Харейде разгласи, че отборът му ще вземе за музи състава от 1986 година, който записа три победи в групите и по-късно отпадна на осминафинал от Испания. Именно този отбор обаче беше в главната на шампионския тим от Евро 92.

" Хърватия е тим формиран от доста класни играчи. Те са във водещи тимове в света, само че ние имаме дух, колектив и доста предпочитание. Ще се борим и знаем по какъв начин да продължим напред ", сподели Харейде.

Всички срещи от международното можете да гледате във почитател зоната на мястото на някогашния стадион " Юнак ".

Какво би трябвало да знаете за международното
Пълна стратегия на международното и къде ще се излъчват мачовете: вижте тук
Кои са любимците: Бразилия против европейските тимове
Кои са стадионите: четете тук
Кои са футболистите, които могат да впечатлят: четете тук
Гласът на бизнеса и спонсорите: четете тук
Какво чака българският бизнес около международното: четете тук
Кои са топките от международните шампионати: разгледайте галерията
Кой е по-по-най измежду състезателите и тимовете: разгледайте графиките

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (349)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР