След резултатите от втория ден на срещата на върха в

...
След резултатите от втория ден на срещата на върха в
Коментари Харесай

Срещата на върха на ЕС продължава и днес, лидерите не се разбраха вчера

След резултатите от втория ден на срещата на върха в Брюксел държавните и държавните ръководители на Европейския съюз не можаха да се спогодят за образуването на 7-годишен бюджетен проект за 2021 година - 2027 година и фонд за възобновяване на стопанската система на общността след пандемията. Според Съвета на Европейски Съюз, срещата ще се възобнови още веднъж през днешния ден (19.07.20 г.) по обяд, написа ТАСС.
Както сподели източник в делегацията на една от страните на общността пред сътрудник на организацията, през днешния ден Чарлз Мишел може да показа ново компромисно решение на участниците в срещата на върха. " Ръководителят на Европейския съвет реши още веднъж да си отпочине, защото позициите към момента не са близки. Утре, може би, той ще показа ново компромисно предложение ", сподели източникът през вчерашния ден, когато публично трябваше да завърши срещата. Дипломатите признаха, че тя ще се проточи трети ден.
Припомняме, че в петък, след 13 часа договаряния, водачите на Европейски Съюз не реализираха прогрес нито по приемането на 7-годишен проект за бюджета на Европейски Съюз за 2021 година - 2027 година на стойност 1,074 трилиона евро, нито по фонда на Европейски Съюз за икономическо възобновяване след пандемия, която съгласно плана на Европейската комисия беше планувана да притегли 750 милиарда евро заети средства със обвързване страните от Европейски Съюз да ги изплащат до 2056 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР