След решението от днес (12 октомври) на турски съд да

...
След решението от днес (12 октомври) на турски съд да
Коментари Харесай

Започва ли затопляне на отношенията между Анкара и Вашингтон?

След решението от през днешния ден (12 октомври) на турски съд да бъде освободен пасторът от Съединени американски щати Ендрю Брънсън, към този момент се реализираха и първите контакти на публично равнище сред Анкара и Вашингтон. Това написа турският вестник Cumhuriyet, представен от организация " Фокус ".
Стана известно, че турският външен министър Мевлют Чавушоглу е провел диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео. Засега обаче не се оповестяват повече детайлности.
Припомняме, че по-рано окръжният съд в западния турски град Алиага призна за отговорен Андрю Брънсън по обвинявания за връзки с терористична група и го осъди на три години, един месец и 15 дни затвор. Въпреки това пасторът беше освободен, имайки поради времето, прекарано в пандиза, и положителното му държание по време на процеса. Съдът анулира домашния му арест и възбраната за пътешестване в чужбина. Така на процедура Брънсън беше освободен.
Съединени американски щати неведнъж отправяха апели за освобождение на американския жител. В опит да принудят Анкара да отстъпи, на 1 август Съединените щати вкараха наказания по отношение на двама министри от държавното управление на Ердоган и наказателни мита за турските алуминий и стомана. В отговор Ердоган също вкара наказателни мита за редица артикули и разгласи протест на американската електроника. Политическата рецесия съществено се отрази на турската стопанска система и от началото на годината лирата загуби съвсем половината от цената си.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР