След репортаж на БНТ 2 опасна сграда в София беше

...
След репортаж на БНТ 2 опасна сграда в София беше
Коментари Харесай

Опасна сграда в София беше премахната след сигнал на БНТ 2

След репортаж на Българска национална телевизия 2 рискова постройка в София беше съборена. Преди няколко месеца наш екип алармира за изоставена къща в центъра на града. Мястото беше превърнато в леговище за бездомни и бунище. От близо година хората, които живеят и работят на същата улица, се опасяваха за живота и здравето си. След нашата интервенция и след оглед на Общината през днешния ден къщата беше съборена. Според екипа на място, премахването е лишило време поради огромния брой притежатели на къщата, както и всички законови условия.

София

Столичната община взе дефинитивно решение, че постройката е извънредно рискова след направените огледи. От близо година къщата съставлява опасност за живота и не е допустимо да бъде укрепена и възобновена.
Марио Николаев - работещ в региона: " Много се веселя, че събориха тази къща, тъй като тя е постоянно населявана от хора с неуточнен генезис. От другата страна има учебно заведение, регионът е много обитаем с възрастни хора. " Марио Николаев - работещ в региона: " Даже имаше едно нахлуване над момиче, наложи се даже ние с сътрудника да реагираме, с цел да помогнем. "
След десетките написани тъжби от Общината оправдаха забавянето си със законовите условия, през които е трябвало да преминат.
Инж. Даниела Истаткова - шеф Отдел " Устройство на територията, кадастър, регулация и надзор по строителството " регион " Възраждане ": " По преписката е работено от към 3 години. Собствениците са към 30. Стриктно е спазвана процедурата по закона за устройство на територията, като всички притежатели са викани, изслушвани. Много пъти сме укрепвали, затваряли обекта, обезопасявали, само че имаше такива хора с неуточнен статут, които разбиваха, влизаха. Непрекъснато сме работили с полицията, само че все пак те проникваха, полицията ги изваждаше, ние обезопасявахме. В момента компания, която е по публични поръчки към Столичната община, прави премахването най-сетне, тъй като постройката беше извънредно рискова. "
Проблемът с безстопанствените къщи обаче остава. От общината споделиха, че работят над десетки сходни сигнали и приканват притежателите им да поемат отговорност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР