След рекордните добиви от тазгодишната реколта, Русия планира да изнесе

...
След рекордните добиви от тазгодишната реколта, Русия планира да изнесе
Коментари Харесай

След рекордна реколта: Русия ще изнесе милиони тонове зърно

След рекордните добиви от тазгодишната годишна продукция, Русия възнамерява да изнесе повече от 65 милиона тона зърно. Това е съобщил министърът на селското стопанство на Русия Дмитрий Патрушев, представен от ДПА.
Прочетете още
С годишна продукция от над 151 милиона тона зърнени и бобови култури през сезон 2023-24, включително съвсем 99 милиона тона пшеница, Русия ще може да покрие вътрешните си потребности и да изпрати рекордни количества за " задгранични сътрудници ", е декларирал съветският министър. Страната завърши предходния сезон с рекорден експорт от 60 милиона тона.

През сегашния сезон Русия към този момент е постигнала втори по величина рандеман на зърно в историята си. Производството на разнообразни други аграрни артикули като ориз и картофи също се е нараснало през 2023 година, съгласно Патрушев.

Земеделският бранш в Русия беше обект на редица наказания от началото на войната в Украйна.

Правителството в Киев упреква съветските управляващи, че са откраднали украинско зърно на стойност 1 милиард $ след началото на нашествието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Междувременно земеделското министерство на Украйна заяви, че към края на ноември по време на сеитбената акция в Украйна са засети съвсем 5 милиона хектара зимни култури, съобщи Укринформ.

В изказване на украинското министерство се показва, че " зимните култури са засети на 4,8 млн. хектара, включително 4,2 млн. хектара пшеница, 559 000 хектара ечемик и 77 200 хектара ръж ".

Общата повърхност на засетите зимни култури в Украйна е съвсем колкото засятата повърхност през същия интервал на предходната година, настояват украинските управляващи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР