След реконструкцията на Централна гара - София и жп гара

...
След реконструкцията на Централна гара - София и жп гара
Коментари Харесай

Жп гара Искър ще бъде третата изцяло обновена софийска гара

След реконструкцията на Централна гара - София и жп гара " Подуяне " продължава обновяването и на софийската жп гара " Искър " . Строителните действия са в напреднал стадий на осъществяване и се чака обектът да бъде приключен при започване на 2022 година Жп гара " Искър " е въведена в употреба в интервала 1950 - 1955 година и оттогава до през днешния ден това е първият повсеместен ремонт на гаровия комплекс.

Обектът е част от по-мащабен план, който включва още жп гарите " Подуяне " и " Казичене " , които бяха приключени в края на предходната и началото на тази година. Проектът планува изцяло възобновяване на чакални и вътрешни пространства, рационализация и градивно подсилване на постройката, нови енергоефективни съоръжения - електрическа, отоплителна, вентилационна, климатична, ВиК и пожароизвестителна системи, както и ландшафтно оформление на пространството към гарата.

До момента са приключени строително-монтажните действия в източното крило на постройката и работните пространства в централната част. Предстои да бъдат приключени ресторантът и прилежащите към него пространства, чакалнята, както и отвесната планировка към приемното здание.

Стойността на ремонта е 1,2 млн. лева, обезпечени от Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година Строителните действия се извършват от Консорциум гара Искър 2018.
 Снимка 542182
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР