След реформата на Съвета за сигурност на ООН организацията може

...
След реформата на Съвета за сигурност на ООН организацията може
Коментари Харесай

Медведев: ООН може да последва съдбата на Обществото на нациите

След промяната на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации организацията може да претърпи ориста на Обществото на нациите, което в последна сметка беше необуздано. Това съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в своя Telegram канал.

Така политикът реагира на изказването на непрекъснатия представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд за желанието да се разиска реформиране на Съвета за сигурност на организацията, увеличение на броя на неговите членове. Според нея организацията би трябвало да отразява по-добре световните действителности, които съществуват през днешния ден.

Медведев обърна внимание на обстоятелството, че представителите на Съединени американски щати са за някои " взаимни отстъпки в реформирането " на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и за отвод от опазване на " статуквото ". „ Ако приказваме за опит за хакване на пълномощията на непрекъснатите членове на Съвета за сигурност, подхванати от Съединените щати в зоологическа антируска полуда, тогава те единствено ще се измъчат до момента в който преглъщат праха. В противоположен случай Организация на обединените нации ще сполети ориста на банкрутиралото Общество на нациите “, разсъждава политикът.

По-рано Медведев реагира на апелите на украинския президент Володимир Зеленски да изключи Русия от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Общото заседание на Организация на обединените нации, като ги назова опит за самопредставяне. По думите му Киев схваща невъзможността да изключи Русия, защото тя е приемник на Съюз на съветските социалистически републики, който сътвори организацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР