След референдумите Кремъл ще тълкува падането на ракети в присъединените

...
След референдумите Кремъл ще тълкува падането на ракети в присъединените
Коментари Харесай

Доц. Сивилов: Путин може да използва тактически ядрени оръжия и Западът няма да отговори

След референдумите Кремъл ще пояснява рухването на ракети в присъединените райони от Украйна като удар по Москва или Санкт Петербург. Това сподели пред БНР доцент Александър Сивилов, учител в СУ " Св. Климент Охридски " и началник на магистърската стратегия " История и актуалност на Русия, Източна Азия и Евразия ".

" Руското външно министерство разгласи, че тези територии ще бъдат обсъждани като неразделна част от съветската страна и отговорът ще бъде радикално друг от това, което виждахме до момента ", добави историкът.

По думите му характерът на войната е бил друг до момента и резултатите от референдумите могат да послужат за мотив на Русия да каже:  " Ние към този момент не организираме специфична военна интервенция, а сме в същинска война, тъй като Украйна ни атакува. " Ще забележим доста бърза ескалация на спора и оттук насетне войната ще стане същинска, въпреки че тя досега си беше напълно същинска и върви от 2014 година, само че в този момент ескалира ", проучва доцент Сивилов.

Той предвижда " усилване на терора от страна на украински диверсионни групи в територии на Русия ".

" Можем да чакаме мощен съветски удар, тъй като в западните медии, в това число и в българските, доста се подценява опцията на съветската войска за водене на война ", разяснява той.

" Ядрената алтернатива изобщо не е за занемаряване, с голямо страдание би трябвало да кажа това. Съвсем обозримо е да бъдат употребявани така наречен тактически нуклеарни оръжия, с цел да не се стигне до пълномащабна война с потребление на нуклеарно оръжие. Това нещо Путин е в положение да го направи, да го използва и Западът няма да отговори ", сподели още доц. Александър Сивилов

Историкът цитира изказването на Путин по малкия екран, когато разгласи частичната военна готовност:  " Завърши с думите " може розата на ветровете да се обърне към вас ". Което прави директен паралел с това, че евентуално някъде може да бъде употребявано нуклеарно оръжие ". 

" Мобилизацията е извършена по много остроумен метод, доста ужасно звучи това, само че тя може да е излаз от икономическото състояние за доста хора. Заплатата, която ще получат мобилизираните, е много висока за съветските стандарти. Техните фамилии също ще получат спомагателни привилегии. Рискуват да бъдат убити, само че има възможност да следим изблик на национализъм ", разяснява доцент Александър Сивилов.
ТЕМА преди 4 часа 293 преди 5 часа 1425 преди 20 часа 7507
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР